Trentino -Lombardia - Veneto vid Gardasjön

En härlig livsnjutarresa med Valpolicella - Amarone - Bardolino

Onsdag
Flyg från Landvetter till Bologna där vår buss möte strax före lunch. Vårt Italienbesök börjar med en trevlig provning hos värdparet på vingården Bonazzi i vindistriktet Valpolicella, Här är jorden perfekt för de klassiska druvorna Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara som används vid framställning av det berömda lokala supervinet Amarone della Valpolicella. Vi provar och njuter. Bussen tar oss vidare till vackra Riva del Garda vid Gardasjöns strand.  Under kvällen serveras välkomstmiddag.    

 

Torsdag
Vi besöka trevlig Cantina  Madonna delle Vittorie i Arco för att prova deras olivolja och några goda viner med tilltugg. Området kring sjön är ett lämpligt område för odling av druvor, inte bara för olika jordar och för det milda mikroklimatet, men också för det positiva inflytandet av lokala luftströmmar. "Ora del Garda" och "Pelér" blåser regelbundet under dag och natt och garanterar perfekt ventilation av vingårdarna. På så sätt växer vinstockarna fritt från mögel och svampsjukdomar.
Den dagliga temperaturvariationen tillåter också att gårdens druvor utvecklar sin aromatiska potential. Madonna delle Vittorie odlar på en fruktbar och hälsosam jord 26 hektar Guyot-vinodlingar och producerar färska och fruktiga vita viner, harmoniska och doftande röda viner och ett urval av mousserande viner, inklusive den berömda Brut Trento DOC Metodo Classico

Fredag
Vi går ombord på en av de trevliga turbåtarna som tar oss söderut på sjön omgiven av blånande berg, vackra sluttningar och byar. I Malcesine stiger vi av och stannar en stund innan vår buss tar oss söderut förbi Barbolino till  Acienda Agricola Costadoro som ligger i en av de vackraste delarna av Bardolino. Vingården som producerar mycket bra kvalitetsviner har varit i Lonardi familjens ägo över 100 år. Vi provar 6 intressanta viner med lite goda tilltugg. Bl.a Garda Cortese, Bardolino Classico Chiaretto, Spumante Chiaretto Brut, Bardolino Classico Broi, Bardolino Classico Superiore. 

Lördag
En dag utan program brukar vara uppskattat och ger fina möjligheter till avkoppling och egna aktiviteter.
Vår reseledare finns till hands för råd och tips.

Söndag 
De magiska Dolomitbergen kantar vår väg genom Sydtyrolen. Vi kör in Bayern mot vårt övernattningshotell i Leipzig området och skänker samtidigt Karl XII en tanke om hur han hade det i trakten.  

Måndag
Efter frukost kör vi mot Rostock dit vi kommer fram under eftermiddagen. Staden erbjuder en hel del shopping framför allt i den historiska och trevliga innerstaden med många caféer och restauranger. Trots de svåra bombningarna under kriget återstår ett stort antal gotiska gavelhus och kyrkor från 1200-1400-talet .

Vi bor mitt i city och få kvällen fri till eget förfogande.

Tisdag
Kanske besöks gränshandeln innan avresa från Rostock . Åter i Sverige efter kultur, viner och naturupplevelser har vi säkert med någon läcker delikatess och säkerligen nyfunna favoritviner från gårdarna i bagaget.

Skriv ut ikon

Pris

Från 9975 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-09-26

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Skövde - Arenan
Landvetter

 

RESFAKTA 7-dag 
Hotell      Country Park
                    Arcona Sonne
                     Bristol
Flyg            SAS
Flygskatt 60:- ingår ej i priset

Allt detta ingår i priset:
* Flyg utresa
* Transfer Skövde-Landvetter
* Bussresa
* 6 x Övernattning
* 6 x Frukost
* 5 x Middag
* 3 x Vinprovningar
* Oljeprovning
* Båtutflykt
* Utflykter enl. program
* Färja & vägskatter
* Vår reseguide