Kulinariska Alsace

Smaka på det regionen erbjuder

Med sin spännande historia, vackra natur och sina charmiga medeltida städer har Alsace mycket att erbjuda besökaren. Det är också en gastronomisk region med stort fokus på mat och vin. Alsace vinväg, ”La route des vins”, sträcker sig från Strasbourg i norr till Mulhouse i söder och slingrar sig fram längs Vogeserna. Vi reser utmed vinvägen, besöker flera vingårdar och utforskar tillsammans fina byar och städer.

Dag 1 
Efter att ha korsat Danmark och passerat Hamburg kommer vi fram till Hannover för middag och övernattning

Dag 2 Ankomst till Alsace
Vi kommer till den lilla byn Andlau där vi checkar in på vårt hotell Le Kastelberg Hotel-Restaurant. Orten ligger vid foten av Vogeserna, utmed ”La route des vins”. Omgivna av vinodlingar befinner vi oss i hjärtat av Alsace.

Dag 3 Längs vinvägen i Alsace
Alsace är främst känt för sina vita viner, men här produceras även röda viner på druvan Pinot Noir. Idag åker vi söderut längs en bit av den ca 170 km långa vinvägen som slingrar sig fram förbi vinodlingar och genom medeltida städer. Vi provar områdets viner hos Ruhlman Jean-Charles,  en vingård i Dambach-la- ville, en by med fina korsvirkeshus. Därefter fortsätter vår resa vidare söderut till andlöst pittoreska Riquewihr, där vi efter lunchpaus besöker den välkända vinproducenten Dopff & Irion.  Dagen avslutas i Ribeauville där vi hälsar på hos Domaine Bott Frères och kikar ner i den fina vinkällaren.

Dag 4 Ostar, båttur & vin
Även denna dag ska vi ta oss söderut för att komma till en trevlig vinprovning Domaine Zinck Paul i Eguisheim innan vi vänder mot Colmar, som sägs vara en av de mest typiska städerna för Alsace. Staden har mer än 1 000 års historia och är intressant både ur ett historiskt och ett arkitektoniskt perspektiv. Innan vi tar en båttur på kanalen och kan beundra alla vackra korsvirkeshus ges det fri tid för lunch.  På eftermiddagen åker vi vidare till osttillverkaren Fromagerie Haxaire Lapoutroie. Här får vi rundtur, information och ostprovning av duktiga mejerister.  Sen eftermiddag kör vi  tillbaka till vårt hotell efter ännu en intressant dag.

Dag 5 Choklad & öl
Strax utanför Strasbourg ligger Musée du Chocolat där vi får en inblick i chokladens ursprung och allt i produktionen från kakaoböna till färdig choklad. Fyllda av inspiration åker vi vidare till den lilla välbevarade staden Obernai. Det är en mysig och levande stad med butiker, restauranger och kaféer. Här får vi egen tid att äta lunch. På eftermiddagen besöker vi bryggeriet Brasserie artisanale de Saint Pierre, där vi provar den lokala ölen.

Dag 6 
Efter frukost vänder vi norrut mot Hamburgområdet dit vi efter några pausstopp kommer fram för middag och övernattning

Dag 7
Innan båtresan mot Danmark kan den som önskar besöka en gränsshopp. På vägen upp från Skåne kan vi tillsammans med nyvunna reskamrater tänka oss tillbaka på våra fina dagar i Alsace.

Skriv ut ikon

Pris

Från 8985 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-09-28

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Skövde - Resecentrum 05:00
Tidaholm Acklingakorset 05:20
Mullsjö VIP 05:45
Jönköping M2 / Statoil 06:15
Skillingaryd Syd -Statoil 06:40
Ljungbystopp - Statoil 07:35


RESFAKTA 7-d
Hotel    Kastelberg
                 BW Heidehof   

 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 6 x Övernattning
* 6 x Frukostbuffé
* 6 x Middag
* 4 x Vinprovning
* 1 x Ostprovning
* 1 x Chokladfabrik
* 1 x Ölprovning
* 1 x Båttur i Colmar
*  Rundvisningar
*  Reseledare / Guide
*  Färjor & Vägskatter