Strövtåg i Dalarna med bl.a. Rättvik & Tällberg

”Det är skimmer i molnen och glitter i sjön, det är ljus över stränder och näs och omkring står den härliga skogen grön bakom ängarnas gungande gräs.” Gustaf Frödings dikt Strövtåg i hembygden kan lätt föra tankarna till Dalarna.

Här finns en underbar natur som är fylld av vackra vandringsleder. Genom tre halvdagsvandringar upplever vi de bästa delarna av Siljansbygden och under eftermiddagarna gör vi traditionella utflykter till bl.a. Mora och Dalhalla.

Rättvik ligger vackert vid Siljans östra strand och är en av Dalarnas mest kända idyller, ofta förknippad med bl.a. folkmusik och hemslöjd. Området är rikt på museer och sevärdheter varav flera finns i centrala Rättvik. En av dem är den 628 m långa Långbryggan som byggdes år 1895 för att ångbåten skulle kunna lägga till i staden. Norrut finns den världsberömda konsertarenan Dalhalla som lockar besökare från hela landet. Nusnäs och Mora är två utflyktsmål inom bekvämt avstånd från Rättvik där vi bor hos Elisabeth på Lerdalshöjden med god mat på bordet och strålande utsikt över Siljan.


Eftermiddagarna ägnas åt utflykter där vi bl.a. besöker konsertarenan Dalhalla, Jobs unika handtryckstillverkning i Leksand, Vasaloppsmuseet i Mora och likaså Nusnäs, där vi lär oss om hantverket att tillverka dalahästar.

 

 

 

 

 

Boka
Skriv ut ikon

Pris

5775 kr / person

Resedatum

2021-05-03 - 2021-05-07

Antal dagar: 5

Påstigningsorter

Jönköping - anslutning tåg 07:45
Lidköping - Resecentrum 08:20
Skara Resecentrum 08:40
Skövde Resecentrum 09:15
Mariestad Resecentrum 09:50
Hova - Ingo 10:10


RESFAKTA 5-dag
Hotell     BW Lerdalshöjden
 

Allt detta in går i priset:
* Bussresa
* 4 x Övernattning
* 4 x Frukost
* 4 x Middag
* 3 x Halvdagsvandringar
* 3 x Utflykter
* Entréer & guidningar