598296_celle-piltzergasse.jpg

Påskhelg bland korsvirkeshusen

Följa med oss till världens största fågelpark. En mönsteranläggning.


beundra korsvirkeshusen & 
titta på vackra och sällsynta fåglar

Fredag
Resan går via Helsingör och färjan Rödby – Puttgarden som tar 45 minuter. Efter att ha passerat Hamburg kommer vi ut på Lünneburger Heide och når snart vårt boende i centrala Celle. Efter incheckning väntar middag på lokal restaurang.

Lördag
I hertigdömet Saxen-Wittenberg grundlades Celle 1292. Staden är flaneringsvänlig och unikt är att många av de över 480 vackra korsvirkeshusen med historia från ända från 1500-talet står kvar. Slottet mitt i sta´n byggdes 1530 och är i dag en av alla turistattraktioner liksom Stadtkirche från vilket man två gånger om dagen blåser trumpet-fanfarer, en gammal tradition.

I Celle finns också en av de få kvarvarande synagogor som överlevde Kristallnatten 9 nov 1938. Celle blev som tur ar aldrig bombat varför stora delar av den historiska vackra bebyggelsen fortfarande är på plats innanför vallgraven.

Söndag
Idag besöker vi världens största fågelparken i Walsrode. En mycket välskött anläggning där varje art lever enligt sina förutsättningar och de drygt 4 500 fåglarna kan flyga omkring i stora burar som även besökarna kan gå in i. Anläggningen är helt unik och har fått våra gäster genom åren att bli positivt överraskade.

Måndag
Efter några fina dagar i den vackra staden är det dags att packa för avfärd. Lite ”gränsshopping” får det bli innan vi kör vidare genom Danmark mot Sverige och hemorten.

Skriv ut ikon

Pris

3325 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-03-30

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde - Arenan 05:15
Tidaholm Acklingakorset 05:35
Mullsjö VIP 06:00
Jönköping M2 / Statoil 06:30
Skillingaryd Syd -Statoil 07:05
Ljungbystopp - Statoil 07:50


RESFAKTA 4-dag               
Hotell      Inter City
Läge         Centrum

 

Allt detta ingår i priset:         
*   Bussresa
*   3 x Övernattning
*   3 x Frukost
*   1 x Middag,
*   Entré fågelpark
*   Färje & vägavgifter           
*   Reseguide