Jeppe på berget - Tjolöholm

Sommaren 2019 öppnas portarna till Tjolöholms Slott stora teatersatsning och det blir premiär för musikalkomedin ”Jeppe på berget” med Claes Malmberg och Marianne Mörck i huvudrollerna, tillsammans på scen med en av landets största sommarensembler, i en anrik och storslagen kulturmiljö. Spelplats är godsets gamla sädesmagasin, med svindlande högt i tak och fantastisk akustik.

Bonden Jeppe lägger hellre pengarna på brännvin och poker än på mat och såpa. Han står hellre på krogen och skroderar än han går på åkern och slår. Jeppes fru Nille sköter gården och har tröttnat på svineriet. Därför låter hon både tungan och piskan vina över sin suput till karl. Baronen och byborna gör sitt för att spela Jeppe ett spratt och iscensätter ett skådespel han sent ska glömma. Om han ens klarar sig med livet i behåll…

I Hans-P. Thøgersen och Svein Gundersens musikalkomedi, fritt efter Ludvig Holbergs pjäs Jeppe på berget, får vi följa den stackars Jeppe i ett återkommande satiriskt tema från denna tid, nämligen att människor lätt blir maktgalna om de får rikedom alltför fort. Att Jeppe i sitt tidigare liv kuvats hårt och länge behandlats illa av sin omgivning har dock en högst väsentlig del i berättelsens sensmoral.

Vi kommer i god tid till Tjolöholm så du har möjlighet till förtäring och kanske en tur på slottet.

 

 

 

 

 

 

 .

Skriv ut ikon

Pris

895 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-08-03

Antal dagar: 1

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 09:45
Skara Resecentrum 10:15
Ljung - " Haralds" 10:25
Vara Hüllert 10:35

 

RESFAKTA 1-dag
Arena        Tjolöholms Slott
Förest        15.oo

 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* Parkettbiljett