Kroatien - Istrien Rovinj & Venedig Flyg

I maj är Kroatien som allra vackrast.

Riktigt innehållsrik försommarresa till Istrien i norra Kroatien. Ett gigantiskt skafferi fyllt av historia, goda viner, delikatesser, olivolja av bästa klass och framförallt den vita tryffeln, en gudagåva för törstande smaklökar.
Istrien kallas med fog för ”det andra Toscana” och har blivit en ny matdestination.

Söndag
Avresa från Landvetter till Venedig där bussen väntar för transfer till härlilga  Rovinj.
Vi bor vackert inbäddat bland pinjeträden på ett nyrenoverat  före detta habsburgskt palats med härlig karaktär i den historiska pärlan Rovinj och med det kristallklara havet runt om oss.


Måndag - Fredag
Dagarna varvas med utflykter och egna upptäcktsfärder. Det blir stadspromenad i historiskt gamla och mycket vackra Rovinj. Här finns jättemysiga restauranger med behagliga priser.  Under en heldagsutflykt besöks bl a den högt belägna byn Motovun som tillhörde republiken Venedig från 1278 till 1849 och därefter Habsburgska riket. Vi upptäcker värdens minsta stad Hum och fortsätter till en annorlunda bondgård, där vi deltar i tryffelsafari med pigga hundar som i terrängen nosar upp svamparna som växer i jorden. Tryffel är en riktigt stor produkt här och man har planterat ekar i tusental för att få tryffelsvamparna på riktigt gott humör. Kvalitén är på den absoluta toppen. Vi bjuds på en riktig läcker ”tryffellunch” med husets specialiteter, ost och vin! 

Under eftermiddagen träffar vi på vår favoritvingård den duktige vinbonden Frank Arman som låter oss prova några trevliga och ortstypiska viner.
Till grannstaden Pula med en av världens bäst bevarade amfiteatrar tar du enkelt lokalbussen. Triumfbågen och Augustustemplet är andra minnen i Pula från antikens Rom. För den som vill  kan en båttur till små öar i arkipelagen eller vackra Limfjorden vara en fin upplevelse.Lördag
Vi lämnar Rovinj efter frukost och beger oss till Venedig där vår taxibåt  tar oss på kanalen in till San Marcoplatsen för en guidad stadsvandring och ett par timmar på egen hand.
Middag och övernattning blir det i Venedigs ”vardagsstad” Mestre.
Söndag
Strax före lunch flyger vi så hem från Venedig till Landvetter, många härliga upplevelser rikare!

Skriv ut ikon

Pris

Från 10720 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-05-13

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Skövde
Skara
Vara

 

RESFAKTA 8-dag
Hotell      Katarina
                    Antony
Flyg           SAS
                    Landvetter
Ank/avg 10.30 /11.10Venedig

 

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg t.o.r. från landvetter
*  7 x Övernattning
*  7 x Frukostbuffé
*  1 x Tryffel lunch
*  7 x Middag
*  Stadsguidning Rovinj
*  Skärgårdstur med båt
*  Stadsguidning Venedig
*  Heldagsutflykt Istrien
*  Vinprovning
*  Tryffeljakt med glada vovar
*  Vattentaxi Venedig
*  Transfer flygplatser t.o.r
*  Stads & hotellskatter
*  Reseledare/Guide