Stralsund & Rügen 4-dag

På Rügen finns böljande bokskogar, stolta storkar och mängder av minnen från ”Svenska Pommern”.  1628 slöt Stralsund vänskapsfördrag med Gustav II Adolf, en försäkran mot anfall från den tysk-romerske kejsaren och krigiska småfurstar. Kungen å sin sida var ute efter ett brohuvud till de förestående operationerna i 30-åriga kriget och det gick ju bra. Bättre för Sverige än för ”Lejonet från Norden” som gick bort sig i dimman utanför Leipzig.  

Ända sedan hansatiden präglar de färgglada köpmannahusen Stralsunds gatubild. Köpmännen visade med sina konstfullt utsmyckade hus sin rikedom och makt. De medeltida gavelhusen förenade olika funktioner som boende, representation och handel under ett och samma tak.

Du bor bekvämt tre nätter mitt i Stralsund centrum med promenadavstånd till det mesta. Sevärdheter, stadsmur och trevliga krogar råder det inte brist på, så följ med vår reseledare ut på en runda i den vackra stadskärnan.

Över Rügenbron kommer man till den omtyckta semesterön, Tysklands största ö.

Här finns det vackra landskapet med sina kända långa alléer, den artrika nationalparken och den kända kritstenskusten. Pulserande kustorter med gamla badtraditioner, pittoreska fiskelägen och milslånga stränder bjuder besökaren på omväxlings och rekreation

Vi gör en intressant dagstur på ön Rügen och ser pittoreska byar, läcker och elegant byggnadsstil på de berömda badorterna som för tyskarna är riktigt exklusivt men för oss svenskar så gott som okända. Det gigantiska feriecentret Prora, Hitlers idé om semestervistelse väcker tankar.

Skriv ut ikon

Pris

Från 3150 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-05-03

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde - Arenan 04:15
Tidaholm-Acklingakorset 04:35
Mullsjö VIP 05:00
Jönköping M2 / Statoil 05:30
Skillingaryd Syd -Statoil 05:55
Ljungbystopp - Statoil 06:50

 

RESFAKTA 4-dag 
Hotell       InterCity
Läge         City 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukostbuffé
* 1 x Stadsguidning
* 1 x Rundtur på ön
* Biljett på lokaltrafiken
* Färje & vägavgifter
* Reseledare