Frascati & Abruzzo - Det genuina, rustika Italien

Kombinera landsbygd, höga berg och hav och upplev det genuina Italien. Frascati ligger i området Castelli Romani söder om Rom och är känt for sina vita viner. Här finns många vackra slott och villor som t.ex. Villa Aldobrandini. Abruzzo har mycket vacker, orörd natur och i regionen ligger flera stora nationalparker. Här finns Apenninernas högsta topp och ca 10 mil österut ligger kusten med milslånga sandstränder. På landsbygden odlas vin och oliver i mängder.

Tisdag 
Ankomst till Frascati

Efter avgång med morgonflyget 08.45 anländer vi  till Rom. Busstransfer till Frascati och 4-stjärniga Hotel Villa Mercede. Under eftermiddagen blir det lite egen tid i Frascati så du kan strosa bland affärer, restauranger, glassbarer och vinkällare innan vi äter gemensam middag på hotellet under kvällen.

Onsdag  
Frascati & vingårdsbesök

Efter frukost åker vi till vingården Casal Pilozzo. Här får vi en rundvisning och går in i de långa grottorna där gårdens vin lagras. Fyra viner provas tillsammans med lite kallskuret och du njuter av utsikten mot Rom.

Vi lämnar regionen Lazio och beger oss mot Abruzzo.På vägen passerar vi imponerande bergsmassiv och flera byar. Tunnlarna är många och den längsta går under Gran Sasso massivet. När vi kommer fram till kusten och Giulianova checkar vi in på 4-stjärniga Hotel Cristallo som blir vår hemvist i fem nätter

Torsdag  
Egen tid i Giulianova  

Vårt hotell ligger utmed strandpromenaden i Giulianova och här är det perfekt att promenera eller cykla på en av de cyklar som man kan låna på hotellet. Eller kanske lockar ett dopp i Adriatiska havet? Hotellet har egna strandstolar för din bekvämlighet. Stadens gamla stadskärna, Centro Storico, ligger på höjden alldeles ovanför kustsamhället. Den hurtige tar sig upp för trapporna, men det går även att enkelt ta buss eller taxi.

Fredag 
Vingård & Olivodling

Under eftermiddagen åker vi på provningstur till olivgården Monaco i Tortoreto. Efter en rundvandring på gården provar vi olika olivoljor med lite tilltugg bestående av bröd och lokala produkter. Vi får även lära oss hur oliverna skördas och pressas till den uppskattade olivoljan. Det görs även besök på den trevliga vingården Dora Sarcgese där vi kommer att prova några av traktens viner tillsammans med lite tilltugg.

Lördag 
Egen tid i Giulianova

Vi har hela dagen fri för egna upplevelser.

Söndag  
Klosterbesök & lunch på Trabocco Punta Cavalluccio

Idag bär det av söderut längs kusten. Det blir ett kort besök på klostret Abbazia di San Giovanni in Venere och vi fortsätter sedan till Trabocco Punta Cavalluccio i Fossacesia, till en fantastisk liten fiskrestaurang som är byggd på pålar i vattnet. Den här sortens restaurang är typisk för just denna del av Italien och kuststräckan kallas Costa dei Trabocchi. Viserveras en avsmakningsmeny baserad på dagens fångst av fisk och skaldjur. Till detta serveras passande vin från trakten som ingår.

Måndag 
Hemresa från Rom

På tidig eftermiddag går vi nöjda efter en härlig vecka i Italien ombord på vårt flyg som 14.30  tar oss åter till Sverige.

Skriv ut ikon

Pris

Från 12470 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-09-15

Antal dagar: 7

 

RESFAKTA 7 dagar
Hotell    Villa Mercedes
                  Cristallo
Flyg        SAS

 

Allt detta ingår i priset:
* Resa med flyg .o.r.
* 6 x Övernattning
* 6 x Frukostbuffé
* 6 x Middag  inkl vin & vatten
* Buss flygplats-hotell t.o.r.
* Buss på utflykerna
* 1 x Vingårdsbesök
* 1 x Olivgårdsbesök
* 1 x Fisklunch inkl vin
*  Reseledare