Mat & Vin i Pfalz - Oktoberfest i Bremen


Den tyska vinvägen är ett av Tysklands vackraste områden med mängder av vingårdar som sträcker sig över Pfälzers solindränkta sluttningar. På denna härliga resa bor vi i Neustadt an der Weinstrasse i Pfalz och här är kulturen kring mat och vin djupt rotad. Från jord till bord är en slogan som verkligen stämmer och utöver intressant historia bjuder regionen på fina smakupplevelser. Som krydda på moset besöker vi på hemvägen Bremens snart 1000-åriga oktoberfest.

Dag 1
Efter att ha korsat Danmark och lämnat Lüneburger Heide bakom oss väntar middag och övernattning i Hannoverområdet.

Dag 2
Neustadt nås under eftermiddagen efter att vi gjort ett stopp I Worms och besökt världens största Martin Luther monument som invigdes 1868 inför 20.ooo besökare

Efter ankomst till Neustadt besöker vi Sektkelleri Heim och provar mousserande vin innan det blir incheckning och middag som serveras på hotellet där vi ska bo i tre nätter.

Dag 3
Dagen inleds efter frukost med guidning i stadens äldre delar. Neustadt har flera fina fontäner och är känt för sin drickbara vinäger och sitt järnvägsmuseum.
I Hauenstein besöker vi matproducenten Wasgau Ölmühle som tillverkar hantverksoljor ur nötter och frön av olika slag.
Under eftermiddagen beger vi oss till den lilla orten Maikammer för ett trevligt besök hos Volkerund und Bernd Schreieck som gärna visar sitt Wein & Sekthus. Här blir det både besök i källaren och en trevig provning
Kvällens middag är tillredd på lokala råvaror och den äter vi på en rustik restaurang i närheten av vårt hotell.

Dag 4
Dagen inleds med ett besök på Hambach slott som spelat en väldigt viktig roll i Tysklands väg mot demokrati. Utöver intressant historia bjuder slottet på en fin utsikt över Rhendalen.
Vidare till byn Forst och Weingut Spindler där vi går en liten promenad bland vinfälten tillsammans med vinbonden som berättar om produktionen och där vi även provar gårdens produkter innan vi sätter oss till bords för lunch.
Resan fortsätter till kurorten Bad Dürkheim där vi ser salinerna, en källa för salt som även har en positiv inverkan på luften. Bad Dürkheim är också känt för världens största vinfestival Dürkheimer Wurstmarkt, men kanske mest för det gigantiska vinfatet med en diameter på 13,5 m och som är gjort av 200 m³ julgranar.
Vi besöker ett trevligt familjeägt snapsbränneri där vi provar både äpple- och päronsnaps
Middag med lokala influenser äter vi på lokal restaurang i Deidesheim

Dag 5
Efter frukost styr vi resan norrut och kommer på eftermiddagen fram till Bremen där just nu den världsberömda Bremer Freimarkt, en snart 1000-årig tradition pågår som allra bäst. Här går alla, stora som små, unga som gamla man ur huse för att delta. Hela den vackra historiska stadskärnan är en enda stor, trevlig festlokal med massor att se och göra. Kulinariska matkreatörer ser till att göra dig både mätt och belåten innan vi fram på kvällen beger oss till vårt hotell.

Dag 6
På vägen hem mot Sverige har du möjlighet att komplettera skafferiet med det som du inte fått med dig från våra besökta vingårdar. 

 

 

 

Skriv ut ikon

Pris

Från 7975 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-10-24

Antal dagar: 6

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:00
Mullsjö VIP 05:45
Jönköping M2 / Statoil 06:15
Skillingaryd Syd -Statoil 06:40
Ljungbystopp - Statoil 07:30
Helsingborg 09:30

 

RESFAKTA 6-dag
Hotell   H4 Hannover
                 Achat Premium
                 BW Bremen

 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x övernattning
* 5 x frukost
* 1 x lunch
* 4 x middag
* 3 x vinprovning
* 1 x snapsprovning
* 1 x oljeprovning
* 1 x slottsbesök
* Färjor & vägskatter
* Lokalguidning
* Reseledare