Toscana med mersmak

Dagarna är fyllda med fina utflykter för att du ska få mer av regionen. Det är lätt att förälska sig i det böljande landskapet med olivlundar och vinodlingarna som bär frukt till några av landets goda viner, gastronomi och städer med historia och kultur.  
För trivselns skull reser vi med en avpassad inte för stor grupp.

Torsdag  
Vi reser till Tyskland genom Danmark och stannar strax utanför Berlin för övernattning

Fredag
På vägen söderut passerar vi historiska områden och städer för att under eftermiddagen nå Bayern och Innsbruck för en avkopplande kväll på väg mot Italien.

Lördag  
Vi kommer in i det vackra Italienska alpområdet, passerar Po slätten och är snart framme
i Montecatini Terme, utgångspunkten för intressanta utflykter i Toscana regionen. Hotellet ligger praktiskt placerat mitt i centrum.  

Söndag
Lucca är i många avseenden en ovanlig stad. Man hinner knappt dit förrän man upptäcker dess originalitet. Här föddes det världsberömda musikgeniet Giacomo Puccini.  Ingen annan italiensk stad av denna storlek har fortfarande en så intakt och imponerande försvarsmur som skapar en speciell atmosfär och gör staden till en av de vackraste i Toscana. Luften är frisk, för bilar finns det inte plats för innanför muren.

Vår vinbonde på Fattoria al Dotto strax utanför staden har bjudit in oss till en informativ guidning i gårdens sätt att odla, skörda och förädla sina druvor. Kanske något kan passa till vinkällaren därhemma. Du får prova några trevliga viner och bjuds även en på typisk vingårdslunch. Det är söndag och inget jäkt så vi njuter i lugn och ro av vårt besök på gården och dess sköna omgivningar.

Måndag   
Ett medeltida Manhattan har San Gimignano kallats!  På långt håll syns fästningsvallar och höga försvarstorn  då  adeln tävlade om makt genom att bygga högst. Vi strosar i trånga, slingriga gränder och tänker oss långt tillbaka i tiden  Trevliga specerier och vinbutiker kantar vägen mot torget. En välbevarad och omtyckt stad, där tiden stannat innanför stadsmurarna.  Färden går vidare till Val di Pesa och det läckra vinslottet Castello il Palagio mitt i Chiantiområdet, där det först ges informativ guidning innan provning av ett flertal av slottets goda viner. I denna miljö bjuds också en riklig Toscansk lunch. Du provsmakar av slottets butiksutbud, något som känns skönt om man vill fylla på källaren hemma.  Kvällens middag avnjuter du efter eget val.

Tisdag   
Idag tar vi tåget in till Florens fantastiska palats, byggnadsmonument och konstskatter som har skapats under århundraden. Santa Maria del Fiore är världens fjärde största domkyrka, känd för sin gigantiska kupol, Piazza della Signoria är som ett utomhus museum med statyer såsom Michelangelos David. Över floden Arno går berömda bron Ponte Vecchio med sina guldaffärer. Guiden berättar historia och sevärdheter

Onsdag  
Efter frukost lämnar vi vår stad och tar oss med bussen till Bologna och vårt flyg norrut.
Eventuellt inköpta varor kan stanna kvar i bussen som tar dem med sig tillbaka till Sverige. 
Beräknad ank. till Landvetter 15.25 där vår buss väntar.

 

 

 

 

 

Skriv ut ikon

Pris

Från 9775 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-09-20

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Skövde - Arenan 04:15
Tidaholm-Acklingakorset 04:35
Mullsjö VIP 05:00
Jönköping M2 / Statoil 05:30

 

RESFAKTA 7-dag
Hotell     An der Havel
                   Alpin Park
                   Ariston
Flyg         SAS
Anm        Ange SLA / MTkortnummer

 

Allt detta ingår i priset:
*  Buss utresa
*  Flygplatstransfer

*  Flyg hem
*  6 x Övernattning
*  6 x Frukost
*  1 x Slottslunch
*  1 x Vingårdslunch

*  5 x Middag
*  2 x Vinprovning
*  Lokalguide Florens
*  Färja & vägskatter
*  Stadsskatter
*  Tågresa Florens
*  Svensk flygskatt
*  Lokalguide

*  Reseguide
 


Vingården Fattoria al  Dotto
 


Hotel Astoria - entré
 


Florens  - floden Arno
 


Kanske något från landet
 


Gamla kvarter



Castello il Palagio - etikett