Sri Lanka - den gröna ön 12 - 26/11

På vår resa till Sri Lanka får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Den exotiska ön Sri Lanka bjuder på vacker natur och rikt djurliv, storslagna kulturella sevärdheter och en intressant historia. På denna resa får vi se landets mest kända sevärdheter som tempelklippan Sigiriya, den Unescoskyddade staden Anuradhapura och det Gyllene templet i Dambulla. Vi får också träffa en lokal familj, göra ett intressant besök på ett transithem för elefanter samt får chansen att se vilda djur på spännande jeepsafaris. Resan avslutas på härliga Unawatuna, perfekt för sol och bad eller egna aktiviteter. Den mysiga staden Galle ligger en kort taxiresa bort så den som föredrar stadsliv framför strandliv kommer också att bli nöjd.

               COLOMBO – DAMBULLA – KANDY – ELLA –   
                       TISSAMAHARAMA – UNAWATUNA

DAG 1

Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 COLOMBO

Vi landar på Colombos flygplats och välkomnas av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning. På en rundtur får vi bekanta oss med landets största stad och vi passerar flera kända landmärken som den stora boulevarden Galle Face och det gamla parlamentshuset. Tillbaka på hotellet äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3 DAMBULLA

Vi gör ett besök i grannstaden Negombo som är berömd för sin fiskeindustri. Vi fortsätter vår resa inåt landet mot vårt hotell i Dambulla där vi ska bo i två nätter. Härifrån har vi en perfekt utgångspunkt för att kunna besöka Sri Lankas största sevärdheter. Bussresan tar ca 5-6 timmar totalt och på vägen dit besöker vi Anuradhapura, en av Sri Lankas mest storslagna sevärdheter. Den heliga staden finns uppsatt på Unescos världsarvslista och bildades så tidigt som på 400-talet f.Kr. Vi ser det heliga trädet Sri Maha Bodhi som planterades för 2250 år sedan och är det äldsta dokumenterade trädet i världen. Lunch och middag ingår.

DAG 4

Efter frukost åker vi till ”lejonberget” Sigiriya för att bestiga den 180 meter höga klippan som även den finns uppsatt på Unescos världsarvslista. Vi tar oss upp för klippan på de uthuggna trappstegen och väl uppe belönas vi med en milsvid utsikt som är väl värd ansträngningen. Vi gör ett hembesök hos en lokal familj där vi även bjuds på lunch. Passa på att ställa frågor om deras kultur och traditioner. Eftermiddagen spenderas i det Gyllene templet i Dambulla, ett av de mest imponerande buddhistiska grottemplen i världen. Templet består egentligen av fem olika grottor med mängder av buddhastatyer och väggmålningar. Lunch och middag ingår.

DAG 5 KANDY

Vår resa fortsätter mot världsarvsstaden Kandy som ligger vackert inbäddad i ett grönskande bergslandskap i det centrala höglandet. På vår väg dit besöker vi en kryddträdgård där vi får se hur kryddnejlika, kanel, kardemumma och andra örter växer. Här serveras vi också en god lunch där vi får provsmaka kryddorna. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo i två nätter. På kvällen bekantar vi oss med Kandy och tar en promenad genom den livliga frukt- och kryddmarknaden följt av ett besök i Sri Dalada Maligawa – Tandtemplet. Templet besöks av pilgrimer från hela världen på grund av dess relikskrin som sägs innehålla en av Buddhas tänder. Vi avslutar dagen med en traditionell lankesisk show. Lunch och middag ingår.

DAG 6

I dag har vi en helt programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Ta en vilodag vid hotellets pool eller åk in till Kandy som ligger en kort taxiresa bort. Kandy är en trevlig stad att bara promenera runt i, och att besöka små butiker, pubar och restauranger. Ett besök i den botaniska trädgården är också att rekommendera.

DAG 7   ELLA

Vi lämnar Kandy och åker buss mot Hatton. Här gör vi ett besök i en lokal skola där vi får lära oss mer om landets skolsystem.  Sedan kliver vi på  bussen, alt. tåget till den vackra lilla byn Ella. På vägen ser vi det bergiga landskapet,  gröna teplantager, vattenfall, risodlingar  och regnskog som avlöser varandra utanför fönstret. Ella är kanske en av de vackraste platserna på Sri Lanka. Vi fortsätter med buss till vårt hotell för incheckning. Lunch och middag ingår.

DAG 8 TISSAMAHARAMA

Vi inleder dagen med att utforska Ella som har välsignats med några av de vackraste vyer Sri Lanka har att erbjuda. Vi gör en vandring till Little Adams Peak som erbjuder en svårslagen utsikt över landskapet. Sri Lanka är känt för sitt Ceylonte och eftersom vi befinner oss i hjärtat av Sri Lankas tedistrikt besöker vi en teplantage där vi får provsmaka det fina teet. Vi lämnar höglandet och reser vidare söderut på slingrande vägar mot Tissamaharama (ca tre timmar) där vi checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 9

Nu är vi i närheten av landets största naturreservat, Yala Nationalpark. Vi ger oss av tidigt på morgonen för en spännande safari i parken som är hem för vilda elefanter, bufflar, vildsvin, apor, krokodiler och leoparder. Resten av dagen är programfri. Koppla av på resorten eller promenera i de fina omgivningarna. De som vill har möjlighet att göra ytterligare en safari i nationalparken, en tur som bokas och betalas på plats. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 10 UDAWALAWE/UNAWATUNA

Vi checkar ut från vårt hotell och beger oss mot Udawalawe Nationalpark. Här finns Sri Lankas bästa transithem för elefanter, Elephant Transit Home. Vi kommer hit när de föräldralösa elefanterna ska matas och får se dem komma springades inifrån parken. Dessa elefanter stannar i parken tills de kan klara sig själva och släpps sedan ut i det fria igen. Efter lunch fortsätter sydväst mot Hikkaduwa som av många anses vara den bästa stranden på hela Sri Lanka (drygt tre timmar). På kvällen kommer vi fram till vårt hotell där vi kommer att bo de kommande nätterna. Lunch och middag ingår.

DAG 11

I dag gör vi ett besök i den närliggande staden Galle, som har influenser från främst den holländska kolonialtiden på 1800-talet. Vi ser bl.a. det Unescoskyddade Galle Fort, det bäst bevarade fortet i Asien byggt av europeiska ockupanter. Det är ett trevligt område med mysiga restauranger, caféer och butiker. Eftersom kommande dagar är programfria äter vi här en gemensam avskedslunch. Vi åker tillbaka till vårt hotell och resten av dagen är programfri. Slappna av vid poolen eller vid stranden, och njut av vågornas skvalp. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Utforska området eller bara njut och koppla av vid poolen eller vid stranden. Det finns flera trevliga restauranger som serverar läckra fisk-och skaldjursrätter. Om du inte gillar att sola och bada rekommenderar vi en tur tillbaka till Galle som ligger en kort taxiresa bort. Här finns mycket mer att se och upptäcka. Och bra shopping!

DAG 13

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL förmiddag: Om vädret tillåter finns det möjlighet att följa med på en spännande valsafari. På morgonen beger vi oss till Mirissa där vi går ombord på vår båt. Under några timmar spanar vi över Indiska Oceanen på vår jakt efter världens största djur- blåvalen. Dessa otroligt stora djur kan väga upp emot 200 ton och vara 30 meter långa. Mirissa är en av världens bästa utgångspunkter när det gäller valsafari och har vi tur ser vi både blåvalar och kaskelottvalar. Vissa tidpunkter på året är chanserna också goda att även se delfiner.

DAG 14

Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Det är dags att säga adjö till Sri Lanka för denna gång. På kvällen checkar vi ut från hotellet och beger oss mot flygplatsen för att ta nattflyget tillbaka till Sverige. Lunch och middag på egen hand. På vissa avgångar avgår flyget på natten mellan dag 13 och dag 14 och då ankommer man Sverige dag 14.

DAG 15

Hemkomst.

Skriv ut ikon

Pris

Från 34950 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-11-12

Antal dagar: 15

Påstigningsorter

Arlanda 15:00

 

RESFAKTA 15 -dag
Flyg     Emirates
Anm    Avgtiden är preliminär
 

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg i ekonomiklass till  
    Colombo tur och retur.
*  Tretton nätter med del i
    dubbelrum på hotell av god  
*  Svensktalande guide.
*  Fullständigt program
    samtliga entréavgifter.
*  Frukost alla dagar och 15  
    måltider inklusive 
    måltidsdryck.
 * Alla transporter och
    bagagehantering på Sri
    Lanka.
*  Dricks till chaufförer och
    guider.
*  Flygskatter och
    säkerhetsavgifter.
*  Informationspaket.

Observera att det är visumkrav till Sri Lanka.
Visum ingår ej i resans pris