Saturday Night Fever

SUCCÉMUSIKALEN FRÅN BROADWAY OCH WEST END,   KOMMER  TILL  STOCKHOLM !

Staying Alive, Night Fever, How Deep Is Your Love, Tragedy, You Should Be Dancing, If I Can’t Have You, Jive Talkin’ och så vidare – de klassiska hitlåtarna avlöser varandra när Saturday Night Fever sätts upp på China Teatern

Redan 1977 kom dansfilmen Saturday Night Fever med John Travolta i huvudrollen. Samtidigt fick Bee Gees sitt definitiva genombrott och plattan såldes i över 40 miljoner exemplar, vilket gjorde den till det mest sålda soundtracket genom tiderna. 

Den färgsprakande musikalen, med de många låtklassikerna, förflyttar dig tillbaka till 70-talets New York med dess glittrande heta diskorytmer och partyliv. Här finns fantastiska dansnummer, diskogloben, de vita kläderna, höftvickandet och de utsvängda byxorna. Men här finns också plats för förortens hårda vardagsliv och den ständiga kampen för att överleva -åtminstone till nästa dag.

Allt är på plats när succémusikalen Saturday Night Fever kommer till China Teatern i en ny, påkostad svensk originalproduktion med stort fokus på kärleken till dans. I spetsen för en stjärnspäckad och sällsynt hårdsvängande ensemble möter vi David Lindgren som Tony Manero, Andreas Lundstedt som discjockeyn Monty och i rollen som Tonys mamma och pappa ser ni Suzanne Reuter respektive Samuel Fröler. På scen ser ni dessutom Sveriges bästa dansare utvalda av Bounce-koreografen Jennie Widegren. För regi och svensk översättning står Anders Albien.

Räkna med diskofeber i Stockholm hösten 2020!

Handling
Tony Manero (David Lindgren) är en ung italien-amerikan som lever för lördagskvällarna på det lokala Brooklyn diskot Odyssey. Genom sina häftiga steg och sköna stil blir Tony snabbt kung på dansgolvet men utanför klubben är livet långt ifrån en dans på rosor. Hemma är han i konstant fejd med sin pappa (Samuel Fröler) och i mammans (Suzanne Reuter) ögon skall han konkurrera med sin äldre bror (Robert Rydberg) som till hennes oförställda glädje och stolthet blivit prästvigd. Inte heller jobbet som färghandelsbiträde ger honom mer än en möjlighet att överleva till nästa dag. Och i gänget Faces, där han är den obestridde ledaren, är kvällarna fyllda av meningslösa småbråk. Men, allting förändras när han får syn på Stephanie Mangano (Kristina Lindgren) på diskot och börjar repetera med henne inför klubbens stora danstävling.  Stephanie drömmer om en värld bortom Brooklyn och hennes planer på att flytta över bron, till Manhattan kommer snart förändra Tonys liv för all framtid.

Skriv ut ikon

Pris

2575 kr / person

Resedatum

Avgått 2021-10-01

Antal dagar: 2

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 10:00
Mariestad Resecentrum 10:35
Hova - Ingo 10:55
Finnerödja Hpl E20 11:05
Laxå - Ingo 11:20
Örebro Scandic/Statoil E20 11:55

 

RESFAKTA 2-d
Hotell   Sc Grand Central
Läge      Kungsg / Vasag
Arena   Chinateatern
Ank        15.oo Sthlm
Avg        15.oo Sthlm

 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  Övernattning
*  Frukostbuffé
*  Musikalbiljett  19.3o
*  Transfer till teatern