Indiens Pärlor 11-21/11 -17

DAG 1
Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2     DELHI
Vi landar i Delhi och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Vi åker till vårt hotell och äter frukost tillsammans innan vi påbörjar vår utforskning av huvudstaden. Vår resa inleds i Old Delhi där vi tar en cykelrikshatur längs smala gator och gränder i Chandni Chowks basarkvarter. Här vimlar det av folk och små butiker. På vår väg till New Delhi åker vi längs paradgatan Rajpath, som kantas av Presidentpalatset och de praktfulla regeringsbyggnaderna. I den andra änden av gatan reser sig India Gate, en 42 meter hög triumfbåge. Vi avslutar dagen i det vackra och stämningsfulla sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib. Här lagar man mat åt flera tusen pilgrimer, varje dag. Vi gör ett intressant besök i templets kök där vi får se hur det går till. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3    JAIPUR
Efter frukost lämnar vi huvudstaden och åker med buss till Jaipur, eller den rosa staden som den också kallas. Vi checkar in på vårt charmiga, personliga hotell. Hotellet är ett gammalt privat palats som nu är omgjort till hotell. Här ska vi bo de kommande tre nätterna. Den indiska filmindustrin är en av de största i världen, och eftersom Indiens mest berömda biograf ligger just i Jaipur, passar vi på att se en typisk indisk film här. Lunch och middag ingår.

 
DAG 4 
Dagen inleds med ett besök i Amberfortet som palatslikt tronar högt uppe på en sluttning. I jeepar tar vi oss upp till palatset. Vi besöker även City Palace, den kungliga bostaden, som är byggd i en blandning av rajasthani- och mogularkitektur. Vi ser Hawa Mahal, Vindarnas palats. Från denna fem våningar höga, men tunna fasad kunde de kungliga damerna iaktta livet i staden utan att själva behöva synas. Vi åker till Sanganer och ser det fina hantverk som görs här. Främst handtryckta textilier och handgjort papper är det som gjort platsen berömd. Lunch och middag ingår.
 

DAG 5
Hela dagen är programfri. Sola och bada i poolen, om vädret tillåter eller ge dig ut på egna äventyr. På eftermiddagen kan de som vill följa med på ett besök till någon av stadens basarer. Här kan man köpa spännande kryddor, smycken och hantverk. Även om man inte vill handla är det väl värt ett besök på grund av dess härliga atmosfär. Lunch och middag på egen hand.
TILLVAL förmiddag: Lär dig laga läckra indiska maträtter tillsammans med en kock. Till lunch avnjuts naturligtvis den egentillagade maten.

DAG 6   RANTHAMBORE
Vi fortsätter vår resa med buss mot Ranthambore. På en 200 meter hög klippa ligger den tusenåriga fästningen Ranthambore belägen, som med sitt strategiska läge har en både intressant och våldsam historia. Innan vi kommer fram till vårt hotell besöker vi en lokal skola. Lunch och middag ingår.

DAG 7 
Ranthambore National Park är ett naturreservat med höga klippor, vackra sjöar och ett rikt djurliv. Här finns krokodiler, apor, leopard och örn – och den bengaliska tigern! För hundra år sedan fanns omkring 40 000 tigrar i Indien. Jakt och skogsskövling har medfört att antalet tigrar minskat kraftigt och idag finns det bara ca 2000 bengaliska tigrar kvar. I gryningen ger vi oss ut på safari i jeepar, och efter att förhoppningsvis fått en skymt av den skygga tigern återvänder vi till hotellet. På eftermiddagen fortsätter vi vår safari. Lunch och middag ingår. 

DAG 8     AGRA
I dag kliver vi ombord på tåget som tar oss vidare till Bharatpur. Genom tågfönstret ser vi hur många bor och lever när vi passerar små byar längs vägen. I Bharatpur åker vi vidare med buss mot staden Agra. På vägen besöker vi den välbevarade spökstaden Fatehpur Sikri, som övergavs redan efter 14 år, troligen på grund av vattenbrist. Vi kommer fram till Agra och checkar in på vårt hotell. Lunch och middag ingår. 

DAG 9
På morgonen ger vi oss av för att beskåda en av världens mest berömda byggnader, Taj Mahal. Det tog över 20 år att färdigställa mausoleet, och enligt sägnen lät kejsaren Shah Jahan hugga händerna av hantverkarna så snart de inte behövdes längre. Detta för att förhindra att någon annan skulle kunna skapa ett liknande verk. Vi besöker en fabrik där man gör vackra steninläggningar, hantverket bakom Taj Mahals vackra utsmyckningar. På eftermiddagen besöker vi det imponerande Agrafortet. Lunch och middag ingår. 

DAG 10     DEHLI
Vi reser tillbaka mot huvudstaden och kommer fram till Gurgaon, en snabbt växande förstad till Delhi. Vi checkar in på vårt hotell. På kvällen åker vi hem till vår indiske samarbetspartner för en drink. Här får vi se ett hem som väl representerar den indiska medelklassen. Senare på kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch och middag ingår. 

DAG 11
Det är dags att säga adjö till Indien för denna gång. Vi tar flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag

 DAG 12
I dag tar vi flyget tillbaka till Sverige. Hemkomst samma dag.

Skriv ut ikon

Pris

Från 18950 kr / person

Resedatum

Avgått 2017-11-11

Antal dagar: 11

Påstigningsorter

Arlanda 16:55
Landvetter 17:05

 

RESFAKTA  11 - dag

Flygbolag   Finnair

Anm              Visumkrav                                          
                         Kostnad ingår ej
Anm               Resevation för  
                          ändringar i program

 

Allt detta ingår i priset:

* Flyg t.o.r. ekonomiklass

* 9 x  övernattning del i 2-bädd

*  Frukost alla dagar

* 16  x Måltider inkl. dryck

* All transport & bagagehjälp

* Dricks till chaufförer & guider

* Alla Entréavgifter

* Fullständigt program

* Skatter & säkerhetsavgifter

* Utrikespolitiska Institutets fakta

* Karta

* Svensktalande Guide