142709_orangutang.jpg

Borneos Skatter 17 - 31/10

På vår resa till Borneo får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med på denna fantastiska resa där du får uppleva pulserande storstadsliv i Singapore, vandringar i exotisk regnskog bland vattenfall och höga berg och möten med orangutanger på Borneo. En av höjdpunkterna är de olika båtresorna på Kinabatanganfloden kantad av mangroveskog, spännande djurliv och djungel. Självklart erbjuds också lata och soliga dagar på en lyxig resort, precis vid stranden


HÖJDPUNKTER
* Kinabalu Nationalpark
* Vandring på djungelstigar och hängbroar i Sepilok
* Sepilok orangutangreservat
* Tre nätter med båtturer, djungelvandringar och rikt djurliv i Abai
    och Sukau
* Sol och bad på lyxig resort

DAG 1
Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2 SINGAPORE
Vi landar på flygplatsen i Singapore och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Vi åker direkt till vårt hotell för incheckning och får möjlighet att vila eller utforska omgivningen. På kvällen äter vi en gemensam välkomstmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3
Efter frukost utforskar vi Singapore som är Sydostasiens minsta land. Vi beger oss till det koloniala hjärtat av Singapore, där vi tar en promenad och ser den kända Merlionparken och Esplanade Theatres. Sedan besöker vi det äldsta hinduiska templet i Singapore, det magnifika Sri Mariammantemplet. Dagens sista stopp görs vid Singapores botaniska trädgårdar. Här upplever vi lugnet och friden i denna 52 hektar stora trädgård. Här finner vi även the National Orchid Garden, där vi får se flera tusen olika orkidéer. Eftermiddagen är programfri. Lunch och middag ingår.

DAG 4 KOTA KINABALU
Vi lämnar Singapore och flyger till Kota Kinabalu i provinsen Sabah på norra Borneo, världens tredje största ö. Borneo ligger i Sydkinesiska havet och är till stor del täckt av tropisk regnskog med en oerhört rik flora och fauna. Kota Kinabalu är en relativt nybyggd stad med djungelklädda berg i bakgrunden. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 5
I havet utanför Kota Kinabalu finns ett pärlband av korallöar. Vi gör en båtutflykt till några av de finaste öarna, där vi badar och snorklar i det kristallklara vattnet. Sedan äter vi en härlig lunch vid stranden. Med en behaglig känsla i kroppen återvänder vi på eftermiddagen till vårt hotell. Lunch och middag ingår.

DAG 6 KINABALU NATIONAL PARK
Vi lämnar Kota Kinabalu för en bussfärd utmed bergskedjan Crocker Range. Vårt slutmål är Kinabalu Nationalpark, belägen intill Mount Kinabalu, som med sina 4101 meter över havet är Sydostasiens högsta punkt. Denna vidsträckta nationalpark finns med på Unescos världsarvslista för sin unika flora. Vi besöker den botaniska trädgårdens utbildningscenter, med ett oräkneligt antal orkidéer, plantor och träd samt över 300 fågelarter. Sedan övernattar vi intill nationalparken, omgivna av vacker natur. Lunch och middag ingår.

DAG 7 SEPILOK
Efter frukost reser vi österut med buss till Sepilok. På vägen stannar vi vid Sabah tea farm där vi besöker teplantagen, provar olika tesorter och äter lunch. Om vädret tillåter finns möjlighet att prova fiskpedikyr. Vi fortsätter vår resa och ankommer Sepilok där vi checkar in på vårt hotell mitt i den exotiska, grönskande djungeln. Lunch och middag ingår.

DAG 8 ABAI
Vi vandrar vi på djungelstigar och promenerar på hängbroar högt uppe i luften vid Rainforest Discovery Centre. Mitt bland regnskogens trädkronor får vi en fin inblick i det exotiska djungellivet.

I Borneos regnskogar lever människoapan orangutangen. Namnet betyder skogsmänniska och den är, liksom tusentals andra djur- och växtarter, beroende av regnskogen för sin överlevnad. Ingen vet hur många orangutanger som finns kvar i världen idag, men i vilt tillstånd finns de bara på Borneo och Sumatra. Efter frukost besöker vi Sepilok orangutangreservat. Här har man sedan 1964 försökt återanpassa orangutanger som varit i fångenskap tillbaka till djungellivet. I Sandakans hamn går vi ombord på en båt som för oss in i mangroveskog och djungel längs Sabahs längsta flod, Kinabatangan. Så småningom kommer vi till Abai Jungle Lodge, som inriktat sig på ekoturism. Här ska vi bo i två nätter och vi installerar oss och får därefter tid för avkoppling i de fridfulla omgivningarna. När mörkret lagt sig åker vi ut på floden för att få se hur tusentals eldflugor lyser upp den nattsvarta himlen. Efter middagen beger vi oss ut på en kvällsvandring för att få fler chanser att se de vilda djuren. Lunch och middag ingår.

DAG 9
Vi vaknar upp till naturens alla läten och för den som vill är det möjligt att ta en båttur sjön Pitas för att uppleva mer av Borneos storslagna natur och djurliv. Därefter tar vi del av Abais trädplanteringsprojekt. Efter lunch gör vi en båtresa på floden. Med stor sannolikhet ser vi flera sorters ödlor, fåglar och apor, som näsaporna, med sina gigantiska näsor. Vi återvänder till vår lodge i Abai och avnjuter vår middag. Lunch och middag ingår.

DAG 10 SUKAU
Under morgonen får vi åter igen möjlighet att insupa den härliga atmosfären och njuta av lugnet som infinner sig mitt i naturen. Efter frukost beger vi oss åter ut på en båtresa längs med floden. Dagens slutmål är byn Sukau, där vi övernattar på en lodge. På eftermiddagen finns möjlighet att göra en båttur på en liten biflod, Menanggulfloden. Lunch och middag ingår.

DAG 11 KOTA KINABALU
Efter frukost åker vi återigen ut på floden och låter den leda oss till Sandakan där vi tar flyget till Kota Kinabalu. Vi installerar oss på en lyxig resort, precis vid stranden och med härliga poolområden. Resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 12
Programfri dag för sol och bad. Koppla av på stranden eller vid den vackra poolen. Kanske tar du en massage eller ger dig ut på en härlig snorkeltur. Lunch och middag på egen hand.

DAG 13
Programfri dag för sol och bad. Lunch och middag på egen hand.

DAG 14 SINGAPORE
Vi checkar ut från resorten och beger vi oss till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Singapore. I Singapore åker vi till shoppingområdet Orchard, där vi spenderar eftermiddagen på egen hand. Innan vi beger oss ut till flygplatsen för hemresa, äter vi en gemensam avskedsmiddag. Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 15
Ankomst Sverige.

 

Skriv ut ikon

Pris

Från 40950 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-10-17

Antal dagar: 15

Påstigningsorter

Arlanda
Landvetter

 

RESFAKTA 15-dag
Flyg     Finnair
Anm    Reservation för    
               programändringar

 

Allt detta ingår i priset:
 
*  Flyg i ekonomiklass till 
     Singapor tur och retur.
*  Tolv nätter med del i 
     dubbelrum
     på hotell av god standard.
*  Svensktalande guide.
*  Fullständigt program
    inkl.  samtliga entréavgifter.
*  Frukost alla dagar och 18
    måltider inkl. måltidsdryck.
*  Alla transporter och
    bagagehantering på
     resmålet.
*  Dricks till chaufförer och 
     guider.
*  Flygskatter och
    säkerhetsavgifter.
*  Informationspaket.