Gardasjön - Sirmione - Verona - Valpolicella

Gardasjön är bland Italiens mest berömda turistdestinationer inte helt utan grund. Variationen i landskapet från norr till söder gör att det hela tiden finns något spännande att se och uppleva. Det milda klimatet, rika växtligheten, många spår från antiken och den gästfria befolkningen gör Gardasjön till ett internationellt resmål. 
Vi befinner oss i Lombardiet på gränsen till Veneto som vi också besöker under dagarna här.

Dag 1
Vi flyger från Göteborg 07.35 till Milano där buss möter för transfer till ljuvliga Sirmione i södra delen av Gardasjön.

Dag 2  Kultur & Amarone
Vi åker till romantiska Verona. Shakespeares odödliga kärlekshistoria om ung, förbjuden kärlek utspelar sig här på 1500-talet. Varje år besöker tusentals förälskade par och andra turister huset med Julias balkong för att påminnas om en av teatervärldens mest romantiska scener. På Piazza delle Erbe finns ett färgstarkt folkliv med marknadsstånd och inbjudande caféer. Här shoppar du allt från italienskt mode till lokala kulinariska delikatesser. Floden Adige flyter genom staden och passerar bland annat det pampiga katedralen och 1300-talsborgen Castelvecchio

*  Vårt trevliga värdparet på fina vingården Bonazzi i vindistriktet Valpolicella,  ”Dalen med de många vinkällarna” tar emot. Här är jorden perfekt för de klassiska druvorna Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara som används vid framställning av det berömda lokala supervinet Amarone della Valpolicella. Vi provar och njuter.

Dag 3  Smaklökarnas dag
Vi tar en skön tur med båten till Bardolino,välkänt för sitt milda klimat och inte minst för sina goda viner som inte går av för hackor.  

Det blir besök på det intressanta Olivoljemuseet strax söder om Bardolino. Gardas ostkust kallas inte för inte Olivrivieran. Här får vi faktabakgrund runt olivnäringen och framställningen av oljan samt möjlighet att prova olika slag av olja, balsamvinäger, fikonmarmelad mm.

*  Azienda Agricola Costadoro ligger i en av de vackraste delarna av Bardolino och producerar mycket bra kvalitetsviner.  Har varit i Lonardi familjens ägo over 100 år i den gamla zonen Bardolino Classico Doc. Vi provar Garda Cortese doc, Bardolino Classico Charetto doc, Spumante Chiaretto Brut doc,  Bardolino Classoco Broi doc, Bardolino Classico Superiore docg och Bianco Polsa´  Till detta bjuds Bruschetta med Olio extra Vergine dÓliva dop, bröd och salami, grana padano och savory.

Dag 4
Idag kan vi ägna oss åt orten där vi bor. På landtungan ut i Gardasjön ser vi fortet di Sirmione och allra längst ut finner vi i den arkeologiska parken resterna av en stor romersk villa, känd i århundraden som "grotte di Catullo". Byggnaden uppfördes runt 1000-talet i ett utsökt panoramaläge vid den yttersta spetsen av Sirmione-halvön. Detta är det viktigaste exemplet på en högklassisk bostad i hela norra Italien.
Strax efter ingången hittar man museet som visar föremål från utgrävningen av villan och andra arkeologiska arbete som utförts i Sirmione och andra orter runt Gardasjön

Dag 5
Efter frukost bär det norr ut över alperna via Brennerpasset till Innsbruck och efter några trevliga pausstopp är vi framme i Ingolstadt för middag och övernattning

Dag 6
Vi tar oss vidare till Lützen där vår konung Gustav II Adolf stupade under 30-åriga kriget  innan vi under eftermiddag med pausstopp är framme i Berlinområdet för resans sista gemensamma middag.

Dag 7
I Rostock väntar färjan som tar oss över till Danmark och vidare mot hemorten efter några fina och härliga dagar i norra Italien.

 

Skriv ut ikon

Pris

Från 10275 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-10-11

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Landvetter
Skövde Resecentrum

 

RESFAKTA 7-dag
Hotel   Alfieri  
                Ara Comfort  
                Seminaris
Flyg       SAS
 

Allt detta ingår i priset:
* Flyg på utresa
* Buss hemresa
* 6 x Övernattning
* 6 x Frukost
* 6 x Middag
* 2 x Vingårdsbesök
* Utflykter enl. program
* Båttur
* Oljeprovning
* Turistskatter
* Busstransfer Sde - Got
* Reseledare /Guide


Detta ser vi mycket utav


Kvarn för olivoljetillverkning

Olivskörd


Här älskar man kalvkött


Arkeologiska utgrävningar


Hotellets takpool