858688_amsterdam-och-hollands-blommor-01.jpg

Hollands Blommor och mycket mer

Holland kan vi - här vill vi visa dig lite mer av vad landet erbjuder.

Onsdag
På vår Hollandsresa i bekväm buss kommer du att få maximalt med tid och upplevelser på resmålet. Efter att ha passerat både Hamburg och Bremen står värden beredd att få servera oss en god middag på värdshuset granne med vårt hotell. 


Torsdag
Bara en dryg timma efter frukost passeras gränsen till Holland på vägen in i Friesland. Vi kör ut på fördämningsvallen, Afsluitdijk som byggdes på 1930-talet mellan Waddenzee och Ijsselmeer som skydd mot Nordsjöns brutala översvämningar. Vi besöker Volendam, den lilla fiskarbyn vid Markermeer. Hollands ost är världsberömd och vi passar på att provsmaka. Kanske även de Holländska träskorna gör sig bra på foten idag. Vårt hotell ligger strategiskt beläget strax utanför Den Haag där gemensam middagen väntar. Några fina dagar med intressanta program väntar dig tillsammans med vår duktiga guide. 

Fredag
Amsterdams trevliga centrum är från 1600-talet med 7000 kulturskyddade hus och mängder med kanaler. Här finns riktigt fina museer med konst, vackra berömda bostäder och kloster mitt i stan öppet för besökare. Vår guide tar dig ut på en intressant promenad och det bjuds även en intressant och trevlig båttur på stadens kanaler.

Keukenhof är en stor, berömd och välskött utställningspark både utom och inomhus med ett jätteutbud av lökväxter i olika variationer. Här i område i Lisse ligger de största och vackraste blomsterfälten. När vi under sen eftermiddag njutit färdigt av all prakt och dofter beger vi oss efter en innehållsrik dag tillbaka till vårt hotell.


Lördag

Vi startar dagen med att besöka Delft där vi ser på det berömda blå Holländska porslinet. Vår guide tar dig vidare till den omtalade rundmålningen Panorama Mesdag. I Den Haag sitter landets regering ioch generalstaterna och här har även landets monark sitt residens. Vi tar en intressant  promenad bland byggnaderna i Binnenhof innan ett besök i den numera konst och arkitektoniskt heta Rotterdam. Staden har genomgått en otrolig omvandling under senare år och lockar buiseness och turism i mängder. Du kommer att se och besöka modern arkitektur av bästa sort blandat med frächa historiska kvarter med återspegling från stadens gigantiska sjöfartsnäring. Från Euromast ser du staden från ovan och dessutom en stor del av den fyra mil långa hamnen, Europas i särklass största.

Söndag
Vi packar ihop och beger oss österut via Bad Bentheim och Bremen. Det blir givetvis lite stopp på vägen, kanske med något intressant besök och givetvis också för fika och lunch.  
Strax norr om Hamburg stannar vi till för middag och övernattning. 

Måndag
Efter frukost och en stund på väg är dags för skafferishopping för den som önskar, innan vi kör ombord på överfarten mot Danmark. 

Skriv ut ikon

Pris

Från 6985 kr / person

Resedatum

2021-04-21 - 2021-04-26

Antal dagar: 6

Denna resa avgår följande datum:

Tryck på önskat datum för mer info

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 05:10
Tidaholm Acklingakorset 05:30
Mullsjö VIP 05:55
Jönköping Eurostop-Statoil 06:25

 

RESFAKTA 6-dag
Hotell  BW Bremen
                Fletcher Carlton
                StopOver

 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x Övernattning
* 5 x Frukostbuffé
* 5 x Middag
* Entré Keukenhof
   Blomsterpark
* Kanaltur Amsterdam
* Delft Porslinsfabrik
* Träskotillverkning
* Ostprovning
* Entré Panorama Mesdag
* Entré Kijk-Kubus
* Entré Euromast
* Utflykter & guidningar enl.
    progr.
* Guide / Reseledare