Kejserliga Kina 22 - 31/3


Upplev de spännande kontrasterna mellan det historiska Kina och en av Asiens mest moderna huvudstäder. Du får besöka två av världens mest berömda sevärdheter, Kinesiska muren och den otroliga Terrakottaarmén, tillsammans med en svensktalande guide. Men du får också uppleva ett modernt land med futuristisk arkitektur, nyfikna människor, härliga restauranger med mat från världens alla hörn och inte minst, fantastisk shopping.

Några trevliga aktiviteter som ingår: Tågresa Peking – Xian, Kinesiska muren vid Mutianyu, Cyckelrisha och besök i lokalfamilj i hutongerna, Dans & sångföreställning, Terrakottaarmén, Akrobatikshow

DAG 1
Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

DAG 2
Vi landar i Peking och hälsas välkomna av vår svensktalande guide. Eftersom vi inte kan checka in på en gång besöker vi Himmelens tempel, Kinas kanske vackraste byggnad. Templet ligger mitt i en mycket vacker och grönskande park. Vi installerar oss sedan på vårt hotell där vi får tid att vila en stund innan kvällens välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

DAG 3
Vi åker cykelriksha bland stadens gamla gränder, hutongerna. Här råder ett lugn man inte hittar i den övriga staden. Vi passerar bland annat den fina gatan Liulichang med sina många tehus och konstbutiker. Vi får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj. Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Vi promenerar över det enorma torget, korsar Långa fridens aveny och kommer fram till Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Innanför palatsets tio meter höga murar levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden, ända fram till 1911. Kina är världsledande på sidentillverkning och i en sidenaffär får vi en fin introduktion till hur framställningen går till. Lunch och middag ingår.

DAG 4
I dag får vi vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu, en av de vackraste delarna av muren. Den ligger vid bergen norr om Peking och vägen dit går genom vacker landsbygd och mysiga små byar. Muren är högt belägen så vi tar linbanan upp och belönas med en fantastisk utsikt. Muren slingrar sig som en orm över bergskammarna så långt ögat når. Tillbaka i Peking är resten av dagen programfri. Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 5
På morgonen tar vi oss till en park för att uppleva den traditionella morgongymnastiken. Här ser vi Pekings pensionärer, dansa och träna för att hålla sig i form. Strax norr om Peking ligger Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Intill Kunmingsjöns strand promenerar vi i den över 700 meter Långa gången, som är dekorerad med över tusen vackra målningar. Vi passerar också Fågelboet, platsen för de olympiska spelen. Kina är världens största producent av sötvattenspärlor. Vi besöker därför en pärlaffär med vackra pärlor i alla färger, former och storlekar. Efter kvällens middag får vi ta del av en fartfylld akrobatikshow. Hjärtat-i-halsgropen-upplevelse garanteras. Lunch och middag ingår.

DAG 6 XIAN
Ett expresståg tar oss till Xian, som var Kinas huvudstad under mer än 1 000 år. Det var även härifrån den mytomspunna Sidenvägen startade. Vi checkar in på vårt hotell och resten av dagen är programfri. Lunch ingår, middag på egen hand. Vi rekommenderar en promenad i de muslimska kvarteren. Här finns spännande gatumat och charmiga marknader.

DAG 7
I dag får vi se ett av världens märkligaste arkeologiska fynd: Den förste kejsarens underjordiska armé av terrakotta. Kejsaren var bara 13 år gammal när han på 200-talet f. Kr lät bygga mausoleet med de över 8 000 lerfigurerna, föreställande hans elitgarde med officerare och soldater, bågskyttar och fotfolk. Vi ser en film om arméns tillkomst och tittar sedan på de fascinerande figurerna. Vi besöker en mattbutik där det finns möjlighet att köpa handknutna silkesmattor. Lunch och middag ingår.

DAG 8 PEKING
Vi börjar dagen med att besöka den Stora Vildgåspagoden, som är en av de mest kända buddhistiska pagoderna i Kina. Sedan gör vi ett besök på en lokal matmarknad, följt av lunch. Vi avslutar vårt besök i Xian genom att gå en promenad uppe på den 12 meter höga stadsmuren. Flyget tar oss tillbaka till Peking. På kvällen dukas det upp till avskedsmiddag och på menyn står den läckra Pekingankan. Lunch och middag ingår.

DAG 9
Sista dagen i Peking är programfri. Om väskorna känns för tomma finns det mycket prisvärt att handla. Om du gillar lokal shopping i mysiga kvarter, kan vi rekommendera gatan Nanluoguxiang belägen i ett hutongområde. Om du gillar modern konst är konstområdet 798 ett måste. Här finns även många caféer och butiker. Lunch och middag på egen hand.

DAG 10
Då är det dags att säga farväl till Kina för denna gång. Flyg tillbaka till Sverige, ankomst samma dag.

Skriv ut ikon

Pris

Från 16950 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-03-22

Antal dagar: 10

Påstigningsorter

Landvetter
Kastrup
Arlanda


RESFAKTA  10 dagar
Flyg       Air China
Visum  Erfordras
Anm      Reservation för 
                 ändringar i program

 

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg Peking t.o.r.
*  8 x övernattning del i 
    dubbelrum
*  Fullständigt program inkl.
    entréer
*  Frukost alla dagar
* 12x Måltider inkl dryck
*  Alla transporter inkl
    bagagehanterig i Kina
*  Dricks till chaufförer &
    guider
* Flygskatter &
    säkerhetsavgifter
*  Informationspaket
*  Svensktalande
    reseledare/guide
*   Karta