Island - Fem spännande dagar

Torsdag:
Direkt från Arlanda med 3.15 tim flygtid. Transferbuss väntar på flygplatsen för transport till vald inkvartering i Reykjavik. Dagen är sedan fri att utforska den intressanta staden. Vi föreslår ett besök på Vulkanmuseet där du får ren grundlig information om hur och varför det ser ut som det gör på Island.  Här finns flera riktigt bra restauranger och du hittar säkert din egen favorit.

Fredag: Snaefellsneshalvön
Snaefellsnes nationalpark är ett vackert område på västra Island som erbjuder många naturupplevelser. Turen tar dig från Reykjavik på en vacker resa mot halvön Snaefellsnes, med paus vid Borgarfjörður i byn Borgarnes. Vi når Snaefellsnes och får chans att skåda det lokala djurlivet vid stranden som är hem till både sälar och sjöfåglar.

Näst på tur är ett besök vid den idylliska lilla fiskebyn Arnarstapi. Ta en promenad genom det extraordinära landskapet längs kusten till den lilla byn Hellnar, där vi tar en längre paus lagom för lunch (bekostas på egen hand).

Vi besöker Djúpalónssandur, en lugn svart grusstrand som bjuder på vacker utsikt och en fascinerande historia. Turen fortsätter längs Snaefellsnes norra kust till fiskebyn Grundarfjörður som omges av vackra berg. Här finner vi ett av halvöns mest ikoniska och fotograferade landmärken – berget Kirkjufell som tornar upp sig från strandlinjen. Från Grundarfjörður påbörjar vi resan åter mot Reykjavik.
Vi gör ett kortare stopp vid en utsiktspunkt längs vägen där du kan ta en kort promenad till ett vackert vattenfall. Utflyktens sista, men inte minsta, sevärdhet för dagen är naturarvet Gerðuberg. En märklig plats med vackra basaltkolumner i häpnande geometriska former skapade av naturen själv.

Hela denna utflykt pågår i ca 11 timmar, avgår kl 08.00.

Lördag: 
Denna dag har inget förbokat program utan här har du möjlighet att utforska Island utifrån dina intressen. Utforska Reykjavik på egen hand eller hör med oss om tips på utflykter och aktiviteter. Vi erbjuder t.ex. ridturer med islandshäst, utflykter med superjeep, Blå Lagunen, valsafari och guidade bussturer till bland annat sydkusten med vattenfall och lavastränder med mera.  

Söndag:  Gyllene Cirkeln 
Följ med på turen som tar dig till några av Islands främsta attraktioner längs den klassiska rutten Gyllene Cirkeln. Här får du besöka den fascinerande nationalparken Thingvellir   där det Isländska tinget grundades år 930. En historiskt mycket viktig plats för Islänningarna.   Därifrån till det mäktiga vattenfallet Gullfoss och de heta källorna i Geysirområdet i Haukadalur med den aktiva gejsern Strokkur.
Turen pågår i ca 8 timmar från kl 09:00-17:00.
Lunch ingår ej men ni kommer att göra stop där det finns möjlighet att köpa.

Måndag: Hemresa
Efter frukost sker avresa till Keflaviks flygplats med flygbuss i god tid inför din flygresa.  Åter på Arlanda strax efter lunch

Skriv ut ikon

Pris

Från 12495 kr / person

Resedatum

2021-07-22 - 2021-07-25

Antal dagar: 5

Denna resa avgår följande datum:

Tryck på önskat datum för mer info

Påstigningsorter

Arlanda 13:55

 

Priset är frånpris och styrs  av tillgång på rum och flygstolar.

RESFAKTA 5-dag
Flyg          Icelandair
Hotell      Plaza
Läge         Mitt i City    
Anm         Svensktalande guide
Reserv.   För omläggning i
                    program
 

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg från Arlanda t/r
*  1 x Incheckad väska
*  1 x Handbagage
*  4 x Övernattning & frukost
*  2 x Utflykter enligt program
*  Hotelltransfer t/r
*  Flygskatter
 


Islands laguner och varma vatten lockar


Vatten porlar nästan överallt


Puffins - Små , snabba och vackra


Vulkanen Hekla syns vida omkring 

Konserthuset Harpa ett  "måste" 


Här trivs de snälla hästarna gott