Sydafrika Sebatana Lodge 14 - 24/10 2021

Välkommen till vår lyxiga Sydafrika Sebatana lodge i Waterberg, en bit utanför Johannesburg i norra Sydafrika. Du bor i en bekväm och modern bungalow på 5-stjärniga Sebatana Rhino Lodge.  På lodgen finns bland annat pool, bar och varje dag ingår frukost, lunch och middag.

På och i området runt Sebatana Lodge området erbjuds fantastiska vildmarksupplevelser, samtidigt som du får kunskap i landets kultur och historia. I vårt paket ingår flyg, transfer och femstjärnigt boende med helpension, samt 4 fotosafaris med öppen safarijeep. Vi upplever också en härlig champagnebrunch i bushen, guidad vandring till fots i reservatet och njuter av fantastiskt vackra solnedgångar.
Fler utflykter kan bokas till på lodgen och görs med duktiga lokala guider – ett flexibelt alternativ där du själv väljer vad du vill följa med på utöver det som redan ingår.

Dag 1
Flyg från Sverige till Johannesburg via Istanbul
Dag 2
Flyget landar vid lunchtid i Johannesburg. Vi möter vår representant och kliver ombord på transfern som tar oss till Sebatana Rhino Lodge  i Waterberg, norr om Johannesburg. Transfern tar ca 3,5 timmar. Checka in, gör dig hemmastadd på lodgen och ta gärna ett dopp i poolen.
Under kvällen serveras en välkomstdrink och du får en presentation av boendet, omgivningen och hur man agerar i bushen. Efter presentationen serveras middag.
Dag 3
Fotosafari på observationsdäck, vildmarkstur och museibesök
På lodgen serveras frukost, lunch och middag varje dag.
Du blir hämtad i safarijeep av vår guide som tar dig med till Christina’s Wallow. En del av vägen går vi till fots för att göra så lite inverkan som möjligt på djurlivet. Christina’s Wallow är ett gömställe där du har utsikt över ett vattenhål som lockar flera olika djurarter som; kattdjur, giraffer, antiloper och gnuer. Se till att ha kameran redo för här är du näst intill garanterad att få se vilda afrikanska djur. Efter ca 45 minuter är det dags att lämna Christina’s Wallow och fortsätta safarituren i jeepen för att sedan återvända till lodgen lagom till lunch.
Dagen fortsätter med en tur i safarijeepen till en annan del av bushen i reservatet. Guiden berättar om vildmarkens djur, fåglar och växter som du kan få se under den kommande veckan. Guiden kommer också att förklara områdets historia och landskapet kring Sebatana Private Reserve. Middag
Dag 4
Ledig dag
Utflyktstips:  BIG FIVE eller Nattsafari med middag under stjärnorna på kvällen.
Dag 5
Guidad vandring i bushen, fotosafari
På förmiddagen väntar en vandringstur med erfaren naturguide som berättar om Waterbergen, den imponerande faunan söder om ekvatorn och den omgivande naturen. Samtidigt får du en inblick i djurens uppfödnings- och utfodringsplatser, en insikt som blir extra spännande när du lär dig mer om antilopernas beteende. Vi promenerar direkt ut från lodgen genom huvudgrindarna och ut i den vilda bushen.
På eftermiddagen ingår en ny fotosafaritur i Sebatana Private Reserve. De flesta av oss kan förmodligen inte få nog av de olika vilda djuren och här får vi en till chans att få syn på våra favoritdjur. Vi åker i öppen safarijeep för att få bästa sikt och fotomöjligheter under vår tur.

Utflyktstips: Afrikansk afton med middag och vin 
Dag 6
Ledig dag
Utflyktstips: Pilanesberg National Park ”Big Five”  som är en halvdagstur.
Dag 7
Fotosafari med champagnebrunch
Direkt efter soluppgången lämnar vi lodgen och börjar dagens safaritur i det egna reservatet. Den bästa tiden för att se de vilda djuren på nära håll är under de tidiga morgontimmarna. Antiloperna rör sig över stora områden för att hitta den bästa platsen att äta på, men också för att hitta det bästa skyddet mot leoparder, hyenor och andra rovdjur. Vi åker i öppna safarijeepar för att få bästa sikt och fotomöjligheter.
Lite senare på morgonen, när hungern smyger sig på, avslutar vi safarituren i paviljongen på Kudu Rock. Här serveras vi en härlig, traditionell champagnebrunch med magnifik utsikt över den afrikanska bushen. Efter brunchen återvänder vi till lodgen där du har möjlighet att bada i poolen, koppla av och reflektera över resans många intryck.

Dag 8
Fotosafari med Sunset Rock
På eftermiddagen väntar en sista fantastisk fotosafaritur som avslutas vid Sunset Rock. En plats och en upplevelse som tidigare gäster anser vara en av de absoluta höjdpunkterna på hela resan. Här njuter vi av ett glas bubblande champagne, medan solen sakta går ner över Waterberg bergen i en kaskad av röda och orangea färger. När man sitter här mitt i det storslagna afrikanska landskapet känns det som att tiden står still, och man vill aldrig att det skall ta slut.
TIPS:
Köp gärna till fler utflykter på plats. Denna dag kan du uppleva Halvdagssafari ”Big Five” på förmiddagen.
Dag 9
Johannesburg, Soweto och hemresa
Efter frukost är det dags att säga hejdå till Sebatana Private Reserve för denna gång.

Vi reser till Johannesburg och gör ett känslomässigt stopp på Apartheid Museum, grundat 2001. Muséet ger oss en insikt i hur den svarta befolkningen levde under ofattbara förhållanden från år 1948 till 1994, när apartheid avskaffades.
På eftermiddagen lämnar vi muséet, men vi håller oss kvar i apartheids historia. Vi stannar vid South Western Townships, mer känt som Soweto, beläget ca 15 km från Johannesburg. Det en gång så kända och ökända Soweto täcker en yta på bara 63 km2 och har uppskattningsvis en befolkning på ca 4 miljoner människor. Ursprungligen var Soweto tänkt som en tillfällig bostadsplats för gruvarbetare. Men år 1923, som en del av en ökända ”Urban Areas Act”, omvandlades Soweto till ett township/getto för Johannesburgs svarta befolkning.
Genom åren, och särskilt under apartheidtiden, har Soweto varit centrum för många upplopp och våldsamma historiska händelser. Under de senaste 10 åren har området genomgått en betydande förändring och har idag mycket bättre områden med skolor, universitet, idrottsföreningar och sjukhus.
Under dagens tur gör vi även stopp vid den berömda Hector Pietersen Memorial, med möjlighet att köpa souvenirer på den lokala marknaden.  Flyget avgår på eftermiddagen eller vid midnatt beroende på vilka datum ni reser.
Observera att programmet under denna dag kan komma att justeras beroende på trafik, väder och er tid för flygresa hem.
Dag 10

Vi mellanlandar på hemvägen från Johannesburg innan du landar under sen eftermiddag lokal tid i Sverige.

 

Skriv ut ikon

Pris

Från 16990 kr / person

Resedatum

2021-10-14 - 2021-10-24

Antal dagar: 10

Denna resa avgår följande datum:

Tryck på önskat datum för mer info

Påstigningsorter

Arlanda 18:50
Landvetter 19:15

 

RESFAKTA 10-dag
Flyg    Lufthansa
              Flygtider preliminära
Anm:   Området är
               malariafritt

 

 I PRISET INGÅR
* Flyg Johannesburg t/r
* Flygskatter
* 1 incheckad väska
* 1 handbagage
* Transfer flygplats – boende   
    t/r
* 7 nätter på Sebatana Rhino
    Lodge
* Frukost
* Lunch
* Middag
* Kaffe/te
* Wifi (varierande kvalité)
* 4 fotosafari i öppen safaribil
    i Sebatana reservatet varav:
* Fotosafari 1: Gamedrive i
    området med besök vid
    observationsdäck
* Fotosafari 2: Gamedrive i
    området
* Fotosafari 3: Gamedrive i
    området med ”
* Champagnebrunch” vid 
    paviljongen på Leopold  
    Rock
* Fotosafari 4: Gamedrive i
    området med ”Champagne”
    och solnedgång över Sunset
    Rock
* Guidad vandring i bushen
    med fokus på den lokala
    floran och faunan
* Välkomstdrink och infokväll
* Besök på Apartheidmuséet
    och Soweto
* Engelsktalande guider