348998_peking.jpg

En av alla de berömda arkitekturerna du får besöka

Peking de Luxe 18 - 25/11

- Här spar vi inte på kvalitén -

På vår resa till Peking får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper och stora upplevelser.

Följ med till Peking, staden som aldrig lämnar sin besökare oberörd. Under en spännande vecka upplever vi tillsammans med vår svensktalande guide Pekings mix av världsarv och pulserande storstadsliv. Vi åker cykelriksha i smala gränder, hälsar på hos en kinesisk familj och upplever den speciella morgongymnastiken. Här fångar vi vardagens atmosfär som kontrast till stadens berömda sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Kinesiska muren.

- DAG 1:
Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.

- DAG 2:
Vi landar på Pekings moderna flygplats, där vi välkomnas av vår svensktalande guide. Som huvudstad och hemstad för många av Kinas kejsare har Peking mycket att erbjuda i form av kejserliga tempel och palats. Vi inleder därför vår resa med ett besök till Sommarpalatset, kejsarfamiljens sommarresidens. Palatsträdgården är den största av Kinas kejserliga trädgårdar. Här finns en konstgjord sjö med välvda marmorbroar, som binder samman palatsområdet. Längs med sjön ligger den Långa gången, dekorerad med över 1400 vackra målningar. Vi passerar Fågelboet, platsen för de olympiska spelen. Vi installerar oss sedan på vårt hotell och har möjlighet att vila lite innan det är dags för vår gemensamma välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.

- DAG 3:
Mitt i Peking ligger Himmelska fridens torg. Att befinna sig på platsen där flera av landets lyckligaste och mest tragiska händelser ägt rum känns mycket speciellt. Runt omkring oss ser vi några av landets viktigaste byggnader. Vi promenerar över det enorma torget, korsar Långa fridens aveny och kommer fram till Förbjudna staden – världens största kejsarpalats. Innanför palatsets tio meter höga murar levde de kinesiska kejsarna, totalt isolerade från omvärlden, under mer än 500 år. I palatsets hjärta ser vi draktronen. Härifrån styrdes Kina ända fram till 1911, då kejsardömet störtades. Redan för fem tusen år sedan började man att framställa siden i Kina. Än i dag är kineserna världsledande på området. Vi passar därför på att besöka en sidenaffär, där vi får en fin introduktion till sidenframställning. Sedan besöker vi en spännande marknad där det går att fynda allt från trendriktiga kläder till fint hantverk. Lunch och middag ingår.

- DAG 4:
Idag reser vi över 2000 år tillbaka i tiden, när vi får vandra på historiens största byggnadsverk – Kinesiska muren, eller som kineserna själva säger – den långa muren. Det var Kinas förste kejsare som på 200-talet f.Kr. beordrade hundratusentals män att sammanfoga små, befintliga murar till en jättelik försvarsanläggning. Med ny teknik har man nu upptäckt, nya, tidigare oräknade delar av muren, och man tror att den sammanlagda längden kan ha uppgått till över 800 mil. Kinesiska muren finns sedan länge med på Unescos världsarvslista och 2007 blev den även utsedd till ett av världens sju nya underverk. Lunch ingår, middag på egen. hand.

- DAG 5:
Tidigt på morgonen tar vi oss till en park för att uppleva den speciella morgongymnastiken. Här kan vi inspireras och njuta av synen av de äldre pekingborna som tränar och dansar in den nya dagen. Vi besöker sedan Himmelens tempel. Himlen ansågs vara den högste härskaren och kejsaren kallades ”Himlens son”. Templet byggdes i början av 1400-talet och hit kom kejsaren varje år, dagen före vintersolståndet, för att offra till gudarna och be om goda skördar. Platsen ansågs vara det ställe på jorden där himlen och jorden möts. Här ser vi bönehallen som med sitt blåglaserade tak anses vara en av Kinas vackraste byggnader. Vi beger oss sedan med cykelriksha in bland Pekings smala gränder, hutongerna. Här råder ett lugn man inte hittar i den övriga staden och vissa av de gamla kvarteren har nu kulturskyddats för framtiden. Vi ser Trumtornet, som ursprungligen uppfördes år 1272, och får en inblick i kinesisk vardag när vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj. Efter middagen går vi på en färgsprakande akrobatikföreställning, där vi imponeras av de våghalsiga artisterna. Lunch och middag ingår.

- DAG 6:
Kina är idag världens största producent av sötvattenspärlor och i en pärlaffär får vi se vackra pärlor i otaliga färger, former och storlekar. Lamatemplet är det finaste tibetanskbuddhistiska templet utanför Tibet. Här ser vi en 26 meter hög Buddhastaty som är utskuren ur ett enda stycke sandelträ. Då vi har en ledig dag i morgon äter vi ikväll vår avskedsmiddag, bestående av den delikata Pekingankan. Lunch och middag ingår.

- DAG 7:
Vår sista dag i Peking är fri för utforskning på egen hand. Det finns mycket att upptäcka och vår guide kommer gärna med förslag. Kanske besöker du pandorna på Peking Zoo eller någon av de många shoppingmarknader som finns i staden. Vi rekommenderar ett besök i det trendiga området  798 - Nanluoguxiang, beläget mitt bland hutongerna. Här kantas gatorna av kaféer, restauranger och lokala designbutiker. Lunch och middag på egen hand.

- DAG 8:
Vi tar farväl av Peking och sätter oss på planet som tar oss hem till Sverige. Hemkomst samma dag.

Skriv ut ikon

Pris

Från 12950 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-11-18

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Arlanda 19:10

 

RESFAKT A 8-dag
Hotell   FFFF
Flyg        Air China
Anm       Reservation för
                  ändringar
                   i program

 

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg turistklass t.o.r.
*  6 x Övernattning på hotell
*  Svensktalande guide
*  Fullt  program  inkl
    entréer              
*  Vissa   kvällsaktiviteter
*  Frukost alla dagar
 * 9 måltide  inkl dryck
*  Transp. & bagagehantering i
    Kina
*  Dricks till chaufförer och
    guider
*  Flygskatter &
    säkerhetsavgifter
*  Samtliga entréavgifter
*  Karta
*  Utrikesp.  Kinafakta