Norska Pärlor - Geilo - Hardangervidda 4-dag

Norska fjäll och fjordar är det svårt satt se sig mätt på

Geilo ligger i Hol kommun och tillsammans med Haugastøl, Ustaoset, Dagali, Skurdalen, Hovet och Hol, spännande upplevelser för unga och gamla året runt. Oavsett om du vill ha en lugn och fredlig dag ute i det öppna, kanske i Hardangervidda och Hallingskarvet National Park, eller om du vill ha snabbhet och spänning, är det här platsen för dig.  Geilo erbjuder mysiga kaféer, bra restauranger, shopping och välbefinnande, här kan du ladda batterierna och ha en bra paus från en hektisk dag.
På sommaren är det många som vandrar i bergen, fiskar i bergsvattnen eller cykla längs Rallarvegen. Är man ute efter action passar forsränning eller klättring i högparken bra.

Dag 1  
Det blir avresa från hemorten till norska gränsen och vidare till Oslo, Norges vackra huvudstad. Vi åker västerut genom Hallingdalen till Geilo, som är vackert belägen på den norska högfjällsplatån Hardangervidda där vi tar in på vårt fyrstjärniga boende.

Dag 2
Idag ska vi utforska det bästa av norsk natur. Hardangervidda Nature Center Eidfjord är ett modernt natur- och kulturhistoriskt erfarenhetscenter. Här finns tre våningar med spännande utställningar, interaktiva enheter, otraditionella akvarier, temafilmer och illustrativa plottexter. Du kan ta en närmare titt på vilda djur, natur och klimat. Utforska interaktionen mellan kultur och miljö. Genom att se, att veta, lyssna och lära sig blir du en aktiv och kreativ del av utställningen. Hardangervidda Nature Center Eidfjord är ett auktoriserat nationalpark för Hardangervidda. Man förmedlar kunskap och erfarenheter om geologi, botanik, zoologi, arkeologi och ornitologi. Den innovativa tekniken är en upplevelse för alla. 

Dag  3
Hela dagen bjuder på fascinerande naturupplevelser av blandat slag. Vi går efter frukost ombord på tåget på Begensbanan och åker över Hardangervidda ända till Myrdal. Du får lite tid innan avgång för nästa tåg som under en timma tar oss ut på berömda Flåmsbanan. Efter ankomst till Flåm får du en stund på egen hand innan det är dags att gå ombord på båten som under ett par timmar tar oss ut genom vackra Aurlandsfjorden och in till Gudvangen, längst in i Näröfjorden där vår buss möter för återfärd – på landsväg denna gång.

Dag 4
Efter frukost är det dags att packa. Vägen går via Gol, Tyrifjorden och Bohuslän för vidare färd mot respektive hemort. Vi tror att du som vi fått en skön känsla av att på nära håll ha fått uppleva den mäktiga Norska naturens skiftningar.    

Skriv ut ikon

Pris

Från 4895 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-07-05

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 06:00

 

RESFAKTA 4-dag
Hotell        Bardöla Höyfjellshotell

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukostbuffé
* 3 x Middag
* Entré Naturcentrum
* Tåg Geilo - Myrdal
* Tåg Myrdal - Flåm
* Båt Flåm - Gudvangen
* Vägskatter
* Reseledare