787464_marlenaernman.jpg

Dalhalla - Ernman med vänner Lö-Sö

 

Sedan 2009 har över 88 000 människor sett Malena Ernman framträda i det gamla kalkbrottet Dalhalla. 2019 blir inget undantag, då Malena återvänder med gästerna Lisa Nilsson och de två Så som i himmelen-kollegorna  Philip Jalmelid och Kristin Lidström. 

 – Jag har sagt det förut, men Dalhalla är årets höjdpunkt för mig. Och i år har jag ju med mig tre alldeles otroliga musiker från både jazz- och musikalvärlden. Men vi har gemensamt att vi älskar bra musik, och det ska bli hur roligt som helst att få röra sig fritt mellan allt från barockopera och folkmusik till pop, musikal, you name it. Dalhalla är en magisk och fantastisk plats och varje år är jag så tacksam över att vi får komma tillbaka, hälsar Malena Ernman.

Lisa Nilsson kräver ingen vidare presentation. Hon är en av Sveriges största musiker och har sedan tidigt 90-tal gått i spetsen för svensk soul- & jazzmusik. För knappt en månad avslutade Lisa Nilsson en rikstäckande jubileumsturné för skivan ”Himlen runt hörnet” som sågs av över 30 000 personer, och den 14 februari är det premiär för hennes egna föreställning ”Kvinnan som är jag” på Rival i Stockholm.  

Philip Jalmelid och Kristin Lidström är två av Malenas artistkollegor från den enormt hyllade musikaluppsättningen av ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern. Föreställningen plockade högsta poäng i Aftonbladet och kallades ”stark och suverän” av Dagens Nyheter. Philip Jalmelid prisades  för ”årets prestation” av Sällskapet Stallbröderna. Kristin Lidström är med sin blyga ålder om 26 år redan mer rutinerad än de flesta och har även  spelat i ”Kristina från Duvemåla” och ”Les Misérables”.

Efter middag och kvällens efterlängtade föreställning väntar en god natts sömn innan söndagsfrukosten ställs fram

Under förmiddagen besöker vi Jussi Björling museet där vi både får en videointroduktion och guidning.    

Det blir besök på Sahlins Strutsfarm där du får lära dig om strutsarna och deras liv. Ni kommer till en gård med strutsuppfödning och förädling som idé. Ni får följa med i hela kedjan från jord till bord. I butiken har du möjlighet att se alla produkter som är resultat av ett gediget hantverk och mycket fantasi. 

Skriv ut ikon

Pris

2675 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-07-06

Antal dagar: 2

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 09:30
Mariestad Resecentrum 10:05


RESFAKTA 2-dag
Boende   Scandic
Läge          Borlänge
Förest.     20.oo

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  Övernattning
*  Frukost
*  Middag
*  Konsertbiljett
*  Entré Jussi Björlingmuseet
*  Studiebesök Sahlins struts