Kroatien - Istrien Rovinj

När Kroatiska Istrien är som bäst, då är vi i pärlan Rovinj

Istrienhalvön i norra Kroatien är ett gigantiskt skafferi fyllt av historia, goda viner, delikatesser. Olivolja av bästa klass och framförallt den vita tryffeln, en gudagåva för törstande smaklökar hittar du i Europas främsta tryffelregion – Istrien som blivit en ny matdestination för den som vill ha det lilla extra.
Dagarna varvas behagligt med utflykt och tid för avkoppling. Egna upptäcktsfärder som vår reseledare gärna tipsar om lockar också. Kanske  en båttur i vackra Limfjorden eller en dagstur till Venedig.

Dag 1   
Att göra en klassisk resa med buss till Adriatiska havet känns nästan lite nostalgiskt. Vi åker genom Danmark för en första bekväm övernattning i Peine strax öster om Hannover.  

Dag 2   
Det bär söderut förbi Leipzig, Bayreuth och München där vi närmar oss österrikiska gränsen och vårt övernattningsboende.

Dag 3     
Vackra Österrike och Slovenien passeras innan vi efter lunch kommer till den historiska pärlan Rovinj och vårt 4-stjärniga eleganta hotellboende vackert beläget på en egen ö strax utanför den romantiska hamnen varifrån vi tar oss fram på några minuter med hotellets snabbåt. Här möts du av utmärkt service, avkoppling, sköna pooler, spa, promenader och det kristallklara havet runt om oss. Känn dig previligierad. Alla rum har balkong och luftkonditionering. Hotellet erbjuder en riklig frukost och till middagarna ingår dessutom både öl, vin och vatten varje dag.

Dag 4 - 9
En intressant stadsguidning i historiskt unika och mycket vackra Rovinj väntar.  Även Batana museet besöks där vi får det historiska beroende av havet och mycket mer belyst. I bukten som är fylld med rustika bruks och moderna fritidsbåtar finns dessutom mängder av trevliga restauranger, tavernor och caféer.
 Under en heldagsutflykt besöks bl a den högt belägna byn Motovun som tillhörde republiken Venedig från 1278 till 1849 och därefter Habsburgska riket. Vi upptäcker världens minsta stad Hum och fortsätter till en annorlunda bondgård, där vi deltar i tryffelsafari med pigga hundar som nosar upp svamparna som växer i jorden. Tryffel är en riktigt stor produkt här och man har planterat ekar i tusental för att få svamparna på riktigt gott humör. Kvalitén är på den absoluta toppen. Vi bjuds på en riktig läcker ”tryffellunch” med ost och vin!  Under eftermiddagen träffar vi den duktige vinbonden Frank Arman som låter oss prova trevliga och ortstypiska viner.


 

En halvdagsutflykt till medeltidsstaden Pula lockar. Arvet från romartiden gör sig ständigt påmint längs de smala gatorna i centrala Pula. Den stora amfiteatern dominerar stadsbilden och här finns också det välbevarade Augustustemplet. Slå dig ned på något av alla mysiga kaféer och tänk att de mäktiga byggnaderna fanns här för över 2000 år sedan. Tanken svindlar.

Dag 10
Vi startar återresan och passerar Slovenien och Österrike innan vi kommer fram till vårt övernattningshotell i södra Bayern.

Dag 11    
Bayern lämnar vi bakom oss och efter att ha passerat Hannover är vi på eftermiddagen framme för middag och övernattning strax söder om Lübeck.

Dag 12    
Innan gränsen mot Danmark korsas, stannar vi för lite gränshandel. Vi far vidare mot Sverige efter sköna och avkopplande dagar i den Adriatiska arkepilagen

 

Denna resa är fullbokad
Skriv ut ikon

Pris

Från 11475 kr / person

Resedatum

2021-09-07 - 2021-09-18

Antal dagar: 12

Påstigningsorter

Skövde 05:30
Tidaholm-Acklingakorset 05:50
Mullsjö VIP 06:15
Jönköping M2 / Statoil 06:45
Skillingaryd Syd -Statoil 07:00
Ljungbystopp - Statoil 07:35

 

RESFAKTA 12-dag
Hotell     Maistra Istra
                   

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  11 x Övernattning
*  11 x Frukostbuffé
*  01 x Tryffel lunch
*  11 x Middag
*  Drycker till alla midddagar
    i Rovinj
*  Stadsguidning Rovinj
*  Heldagsutflykt Istrien
*  Vinprovning
*  Tryffeljakt med glada vovar
*  Halvdagsutfykt Pula
*  Reseguide
*  Lokalguide
*  Snabbåt
*  Stads & hotellskatter
*  Färjor & vägskatter
*  Reseguide
 


 


Hotellets uteservering


En vinprovning är aldrig fel

Hamnen i Rovinj


Båten från hamnen till vår lilla fin ö 


Hum - världens minsta stad


Utsikt från balkongen


Stränder och pooler i direkt anslutning


På väg till a la carte restaurangen