Kroatien - Brela - Makarskarivieran

För dig som vill ha det lite extra på din semester

Stranden och naturen ger den lilla fina orten Brela på Markarskarivieran en välkomnande och avslappnande atmosfär. Oavsett om du söker efter äventyr eller bara vill insupa landskapet är Brela en fantastisk plats att komma till.  Bluesun Hotel Soline ligger direkt vid den välskötta stranden och har toppmoderna hälsofaciliteter. Poolområdet har terrass och bar. Hotellet har också inomhuspool. Du har tillgång till golfsimulator inomhus, biljardbord, darttavlor och gym. Rummen är stora och snyggt inredda med balkong, luftkonditionering, wifi, minibar, LCD-TV med satellitkanaler, hårtork och säkerhetsskåp som standard. Hotellet har fått höga betyg och är många gästers favorit för sitt fina läge.

Dag 1
Avresa från Landvetter 16.5o till Split där vår buss väntar på att ta oss direkt till vårt hotell
Dag  2
Ledig dag
Dag 3
Dagsutflykt till pärlorna Split och historiska Trogir. Split är Kroatiens näst största stad och en av de vackraste. Gamla stan domineras av Diocletianus mäktiga palats med dess höga klocktorn. byggt i slutet på 200-talet av den romerska kejsaren Diocletianus. Gator och torg är smyckade med dyrbar marmor importerad från Grekland och Italien. Det bara kokar av historia i kvarteren och gränderna.  Trogir består av 3 delar, Huvuddelen, Gamla Staden ön, och Ciovo delen.  Gamla staden är inskriven i UNESCO världsarv. Gamla staden ön har en av de högsta koncentrationerna av kyrkor och fina byggnader i romersk, renässans och barock arkitekturstil i världen.. Det var en viktig stad att erövra för att härskare utmed Adriatiska havskusten.
Dag 4
Ledig dag


Dag 5
Idag tar vi en skön båttur till skärgårdsöarna Hvar och Brac. Bol är den första och äldsta staden på kusten. Här finns också en av de mest berömda beachen på Adriatiska kusten. Vi besöker Stina Wines, det äldsta i Dalmatien och får en lektion och provning i familjens vinkällare. Lunch ingår i utflykten.
Dag 6
Charmiga Mostar med den fina gamla bron har satt sig lite speciellt i våra minne. Nu är det dags att tillsammans med lokal guide besöka den nu helt återställda staden i Bosnien Hercegovina. Lunch ingår i resan.
Dag 7
Ledig dag
Dag 8
Under eftermiddagen lämnar vi Brela och tar oss till flyget som avg 20.20 från Split

Skriv ut ikon

Pris

Från 10475 kr / person

Resedatum

Avgått 2019-10-01

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 12:30
Ljung - " Haralds" 13:10
Vårgårda Rasta 13:40

 

RESFAKTA  8-dag
Hotell     Soline
Reserv.  Programuppläggning
 

Allt detta ingår i priset:
* Flyg t.o.r.
* Transfer enl. program
* 7 x del i seaside room
* 7 x Frukost
* 2 x Lunch
* 7 x Middag
* 1 x Vinprovning
* 3 x Utflykter enl. program
* 3 x Lokal utflyktsguide
*  Reseledare