580850_oslo.jpg

Oslo - Köpenham kryss

Fina upplevelser och god mat för liten peng.

 

Vi kryssar på Skagerack & Kattegatt mellan två Nordiska Huvudstäder.  Våra fartyg är fullt utrustade kryssningsbåtar med hög kvalitet och servicenivå.  Du får  en skön eftermiddag och kväll ombord fylld av upplevelser.  Alla hytter håller hög standard och erbjuder en god natts sömn

Efter ett frukoststopp i Bohuslän kommer vi till Oslo Centrum . Norges huvudstad är en gemytlig ”by” där allt ligger nära och här får du tid på egen hand.  Under eftermiddagen är det dags att gå ombord på fartyget som sakta kommer att stäva ut genom vackra Oslofjorden med destination Köpenhamn.

Den fina middagsbuffén som ingår är full med läckra favoriter och skaldjur av hög klass. Du kan till och med göra sina egna smörrebröd.  Livet ombord bjuder på en avslappnad och modern maritim miljö med caféer, barer, shopping, nattklubb och skön dansvänlig musik alla kvällar.

Efter en natts sömn, är det dags att stiga upp åtminstone om man vill uppleva passagen genom Öresund när solens första strålar förhoppningsvis tittar fram. Vackrare och mer rofyllt än så här kan det knappast bli.

Kl 09.45 lägger vi till i Drottningens by. Vår buss väntar och vi åker in till city.  Nu kan du upplev shoppinggatan Ströget, åka en kanalbåt för att se staden från vattnet med det nya operahuset, den svarata diamanten och skulpturen den Lille Havefruen. Snart ser du att allt påminner om Amsterdam med smala kanaler och låga broar. Inte så konstigt med tanke på att Köpenhamn använde sig av en holländska arkitekter när staden byggdes ut på 1600-talet. Trevligt är också att hyra cykel och glöm för all del inte att njuta ett par smörrebröd och en god öl i Nyhavn, eller göra ett besök på Tivoli.  Mer gemytligt än så blir det inte.

Skriv ut ikon

Pris

Från 1525 kr / person

Resedatum

Avgått 2020-09-09

Antal dagar: 2

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 06:00
Skara Busstation 06:30


RESFAKTA 2-dag
Fartyg  Pearl Seaways
Tider  11.oo ca ank Oslo
              16.3o avg Oslo
               09.45 ank Köpenham
              15.3o  avg Köpenhamn             

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 1 x Del i B-2 hytt
* 1 x Stor middagsbuffé
* 1 x Måltidsdryck
* 1 x Frukostbuffé
* Vägskatter
* Färjeavgift
* Reseledare