580850_oslo.jpg

Oslo - Köpenham kryss

Fina upplevelser och god mat för liten peng.

 

Kryssa på Skagerack & Kattegatt mellan två Nordiska Huvudstäder.  Våra fartyg är fullt utrustade kryssningsbåtar med hög kvalitet och servicenivå.  Vi ger dig en skön kväll ombord fylld av upplevelser.  Alla hytter håller hög standard och erbjuder en god natts sömn

Efter ett frukoststopp i Bohuslän kommer vi till Oslo Centrum som borde benämnas Nordens Innsbruck med tanke på alla höga berg som omger staden.  Oslo är en gemytlig ”by” där allt ligger nära och här får du tid på egen hand. Under eftermiddagen är det dags att gå ombord på fartyget som stävar genom vackra Oslofjorden med destination Köpenhamn.

Ett ”måste” , som dessutom ingår är middagsbuffén full med smörgåsbordsfavoriter och skaldjur av hög klass. Man kan till och med göra sina egna smörrebröd.  Ombord är det en avslappnad och modern maritim miljö med caféer, barer, relax med pool och jaccuzzi, restauranger, nattklubb och skön dansvänlig musik alla kvällar.

Efter en natts sömn, är det dags att stiga upp ganska tidigt, åtminstone om man vill uppleva passagen genom Öresund när solens första strålar förhoppningsvis tittar fram. Vackrare och mer rofyllt än så här kan det knappast bli.

Kl 09.45 lägger vi till i Drottningens by. Upplev shoppinggatan Ströget, välj en kanalbåt för att se staden från vattnet med det nya operahuset och skulpturen den Lille Havefruen. Snart ser du att allt påminner om Amsterdam med smala kanaler och låga broar. Inte så konstigt med tanke på att Köpenhamn använde sig av en holländska arkitekter när staden byggdes ut på 1600-talet. Trevligt är också att hyra cykel och glöm för all del inte att njuta en god öl i Nyhavn, eller besök på Tivoli.  Mer gemytligt än så blir det inte.

Skriv ut ikon

Pris

Från 1325 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-05-23

Antal dagar: 2

Denna resa avgår följande datum:

Tryck på önskat datum för mer info

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 06:00
Skara Busstation 06:30

RESFAKTA 2-dag
Fartyg Pearl Seaways
Tider   11.oo ca ank Oslo
               16.3o avg Oslo
                09.45 ank Köpenham
               15.3o avg Köpenhamn             

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 1 x Övernattning del i B-2 hytt
* 1 x Stor middagsbuffé
* 1 x Måltidsdryck
* 1 x Frukostbuffé
* Vägskatter
* Färjeavgift
* Reseledare