208298_island-gullfossnara.jpg

Mäktiga Gullfoss, ett av målen på Gyllene Cirkeln

Island - En hel vecka

Drömdestination med stort upplevelsepaket

Vi bor i Reykjavik och gör utflykter i den Isländska naturen. En skandinavisktalande guide berättar om staden Reykjavik den Gyllene Cirkeln och givetvis Blå Lagunen. Priset beror på vilket hotell du väljer. Hotel Cabin **+ ca 20 minuters promenad från Reykjaviks centrum. Rummen är små men trevliga. Hotel Plaza *** ett av Reykjaviks absolut bästa lägen i hjärtat av de gamla, ursprungliga kvarteren. Nära till restauranger, affärer, sevärdheter och Reykjaviks nattliv. Tack vare läget bokas Plaza upp fort. Hotel Arnharvoll ***  ligger också mycket centralt.  

Ett tips – BOKA I TID: Då flyg och hotellkapaciteten är begränsad sommartid pga. besökstrycket.  Priserna höjs ju senare man bokar.

Måndag:  Direktflyg från Göteborg.
Preliminär avg.tid från Landvetter 06.35 med ank. Keflavik flygplats 07.30  lokal tid. Faktisk flygtid ca 3 timmar. Vid ankomst väntar transfer till vald inkvartering i Reykjavik.

Under din lediga dag har du möjlighet att utforska Reykjavik på egen hand eller lägga till en extra utflykt och komma närmre naturen t.ex. med en ridtur på islandshäst eller utflykt med superjeep. 

Tisdag: Reykjavik stadsrundtur
Vi besöker Reykjavíks historiska och moderna delar med buss och duktig guide och ser en stad med många ansikten. Höjdpunkter på turen:  Perlan, Hallgrimskyrkan, presidentresidenset och Hafnarfjördur. Längd: ca 2,5 h.

Onsdag:  Sydkusten
Sydkusen är en perfekt utflykt för dig som är naturälskare. Du får möjlighet att stå bakom det stora vattenfallet Seljalandsfoss, gå upp till vattenfallet Skógafoss och se de mäktiga vattenmassorna forsa ner. Resan går längs Islands södra kust till den lilla charmiga byn Myrdal. Här har du en vacker utsikt mot glaciären, en svart lavastrand och imponerade klippformationer. 

Torsdag: På er lediga dagar kan ni shoppa i Reykjavik, besöka ett lokalt badhus eller lägga till fler utflykter. Vad sägs till exempel om att uppleva forsränning på en glaciärflod, utforska en glaciär med vandring och isklättring eller ta en fantastisk utflykt med flyg över den isländska naturen.

Fredag:   Valsafari
Vi spanar efter valar i Faxaflói utanför Reykjavik. Du kan bland annat se späckhuggare, knölval, puckelval, delfiner och även lunnefåglar. Ombord på båten finns kiosk, bar och förfriskningar. Chansen att få se val är 92 %, (i de unika fall vi inte ser val, erbjuds en gratistur senare i veckan.) Flera avgångar varje dag. OBS. Transfer från hotellet ingår ej. Valsafarin utgår ifrån Reykjaviks hamn och du har gångavstånd från flera av våra hotell. Vi föreslår en promenad på ca 10-25 min beroende på hotell.

Lördag:  Reykjaneshalvön och Blå Lagunen
Att besöka Blå Lagunen är ett mycket bra sätt att avsluta sin Islandsresa. Det uppfriskande mineralrika vattnet gör underverk för kropp och själ. Vi åker från hotellet vid 13-tiden och börjar utflykten med att uppleva de geotermiska områdena som finns på Reykjaneshalvøen med ett stopp vid Krysjuvik – ett kokande, bubblande svaveldoftande område. Därefter åker vi till Blå Lagune där badet tar ca 1,5 timme. Ta med badkläder.  Total längd på utflykten: ca 5 h.  Åter på hotellet ca 19.oo

Söndag:  Gyllene Cirkeln
En utflykt som utvecklats till ett "måste" när man besöker Island. Vi besöker nationalparken Thingvellir där det isländska tinget grundades år 930. En historiskt mycket viktig plats för Island. Vidare till Nesjavellir, som förser Reykjavik med 25 % av allt varmvatten. Därifrån åker vi till det mäktiga vattenfallet Gullfoss och de varma källorna i Geysirområdet i Haukadalur. På hemvägen kommer vi till det forna biskopssätet i Skálholt och besöker växthusbyn Hveragerdi där allt odlas med hjälp av jordvärme. Det finns möjlighet att äta lunch på denna tur. Längd: ca 8 h.

Obs! Resenärer som ska till Göteborg flyger hem på natten mellan söndag och måndag. D.v.s. transfer till flygplatsen avgår söndag kväll ca. 21.30.  Notera dock att hotellet är bokat i 7 dygn vilket innebär att ni ha tillgång till hotellrummet hela kvällen på avresedagen

 

 

Skriv ut ikon

Pris

Från 13995 kr / person

Resedatum

Avgått 2018-05-21

Antal dagar: 8

Denna resa avgår följande datum:

Tryck på önskat datum för mer info

Påstigningsorter

Landvetter 06:35

Observera !
Angivet pris på denna sida och på bokningsbekräftelsen är ett frånpris och styrs  av tillgång på rum och flygstolar.
Flera  Hotellalternativ  erbjuds.
Ring för dagsaktuell  infromation.

RESFAKTA 8-dag
Flyg        Icelandair
Logi        Valmöjligheter
Anm       Svensktalande  guide             
Reserv.  Omläggning i program

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg t.o.r.
*  1 x Incheckat bagage
*  1 x Handbagage
*  6 x Övernattning
*  6 x Frukost
*  5 x Utflykter enl. program
*  Hotelltransfer t.o.r.
*  Flygskatt


Ett av många naturfenomen


Konserthuset Harpa

Lunnefåglar ser man på valturen


Hallgrimkyrkan

Heklas ande svävar över nejden


Knölval utanför Reykjavik


En skön paus på ridturen