Forellenresor logotype

Stora Kina 21/5 - 6/6

Intressant upptäcktsresa där nästan allt ingår i priset

PEKING-HANGZHOU-SUZHOU-TONGLI-?SHANGHAI-GUILIN-YANGSHUO-XIAN

Upplev de allra största sevärdheterna i Kina. Vi får se den Kinesiska muren och Förbjudna staden i Peking, vattenstäderna Suzhou och Tongli och uppleva storstadspuls i Shanghai. Vi gör en rofylld kryssning på Lifloden bland sockertoppsberg och vattenfall till mysiga Yangshuo. I Xian ser vi den berömda Terrakottaarmén. Resan avslutas med ett exklusivt besök hemma hos en av Lotus Travels medarbetare i Peking. Vissa avgångar är 17 dagar, då ingår en extra programfri dag i Shanghai och en i Yangshuo.  

 HÖJDPUNKTER
• Kinesiska muren vid Mutianyu
• Promenera bland kanalerna i Österns Venedig, Tongli
• Storstadspuls i Shanghai
• Kryssning på Lifloden
• Terrakottaarmén i Xian
• Hembesök hos resebyråns medarbetare i Peking

DAG 1
Avresa från Sverige. Måltider och dryck serveras ombord.
DAG 2 PEKING
Vi landar i Peking och välkomnas av vår svensktalande guide. Då vi inte får checka in på en gång besöker vi det kejserliga Sommarpalatset, vackert beläget i lummig grönska vid Kunmingsjöns strand. Där ser vi den Långa gångens fina målningar. Vi passerar Fågelboet, platsen för de olympiska spelen och checkar sedan in på vårt hotell. Vi har möjlighet att vila lite eller utforska omgivningarna runt hotellet innan vi på kvällen äter en gemensam välkomstmiddag. Lunch och middag ingår.
DAG 3
Vi börjar dagen med att besöka en park där vi får se pekingbornas härliga morgongymnastik. Här ser vi Pekings pensionärer dansa, sporta, sjunga och utöva olika typer av taichi. Vi promenerar sedan över det vackra Himmelska fridens torg och fortsätter in i Förbjudna staden, dit ingen vanlig människa fick komma in förrän den siste kejsaren Pu Yi avsattes 1911. Palatset med dess röda murar och guldglaserade tak byggdes i början av 1400-talet och består av nära 800 byggnader. Efter lunch besöker vi Himmelens tempel som anses vara en av Kinas vackraste byggnader med sitt blåglaserade tak. Templet är beläget i en stor, vacker park med ett härligt folkliv. I en pärlaffär får vi en god inblick i hur odling av sötvattenspärlor går till. På kvällen kan guiden hjälpa till att ordna biljetter till en Pekingoperaföreställning för den som önskar. Lunch och middag ingår.
DAG 4
Det var den förste kejsaren Shi Huangdi som bestämde att de redan befintliga försvarsmurarna skulle förstärkas och byggas ihop till en enda lång mur – Kinesiska muren. I dag åker vi ut till detta mäktiga byggnadsverk från 200-talet f.Kr. Vi besöker en mycket vacker del av muren, Mutianyu. Den ligger ca. nio mil utanför Peking och färden dit går genom sömniga byar och vacker landsbygd. Muren är högt belägen så vi åker linbana upp. Att se och vandra på muren som slingrar sig genom det storslagna landskapet är en upplevelse som inte lämnar någon oberörd. När vi kommit tillbaka till Peking gör vi ett hembesök hos någon av våra medarbetare. Här kan vi se en modernare lägenhet som väl representerar hur många kineser bor idag.  Lunch och middag ingår.
DAG 5 SUZHOU
Vi tar flyget till Shanghai och åker direkt vidare med buss till Suzhou. Suzhou är känt för sina kanaler, vackra trädgårdar och landets finaste siden. På en sidenfabrik får vi bland annat se hur kokonger nystas upp till flera hundra meter långa glänsande silkestrådar. Därefter kan de som vill besöka Suzhou Museum, som designats av den världsberömde arkitekten I.M. Pei. Vi checkar in på vårt hotell i Suzhou. Lunch och middag ingår.
DAG 6 TONGLI/SHANGHAI
Strax utanför Suzhou ligger det otroligt fina vattensamhället Tongli som också kallas Österns Venedig. Vi promenerar längs de mysiga kanalerna för att sedan besöka en förtjusande trädgård. Därefter åker vi vidare med vår buss till världens kanske häftigaste stad, Shanghai. I den ultramoderna stadsdelen Pudong tar vi hissen upp i Shanghai World Financial Center och blickar ut över denna 20-miljonersstad. Vi checkar in på vårt hotell där vi ska bo de kommande två nätterna. På kvällen ser vi en halsbrytande akrobatikshow. Lunch och middag ingår.
DAG 7
Efter frukost beger vi oss till den Franska koncessionen. Här blandas vackra koloniala byggnader med traditionell kinesisk byggnadsstil. I det populära området finns mängder av restauranger och caféer och mysiga shoppingstråk. Resten av dagen är programfri. Kanske stannar du kvar i de franska kvarteren och besöker det mysiga området Tianzifang eller så besöker du konstområdet M50, ett måste om du gillar modern konst. Det finns mycket trevligt att göra i staden. Bara att promenera vid The Bund och beundra de vackra koloniala byggnaderna och gatulivet, är en upplevelse i sig. Lunch och middag på egen hand.
DAG 8 GUILIN
Vi lämnar Shanghai och flyger söderut till Guilin, ett av världens mäktigaste landskap. Här reser sig majestätiska sockertoppsberg över gröna risfält och slingrande floder. Vi checkar in på vårt hotell beläget vid en sjö i centrala Guilin. Lunch och middag ingår
DAG 9 YANGSHUO
Vi går ombord på en båt som tar oss nedför Lifloden till staden Yangshuo där vi ska bo i två nätter. Medan båten sakta glider fram, kopplar vi av och beundrar det sagolika landskapet med sina vattenfall, bambulundar och sockertoppsberg. Framme i Yangshuo åker vi en tur ut på landsbygden för att besöka en lokal bondgård. De flesta invånarna är bönder och här odlas mycket ris, men också frukt och grönsaker. På kvällen, om vädret tillåter, ser vi en fantastisk ljud- och ljusshow utomhus. Lunch och middag ingår.
DAG 10
Programfri dag. Lunch och middag på egen hand. Varför inte koppla av i hotellets pool om vädret är bra, eller strosa bland butiker och charmiga uteserveringar.
TILLVAL halvdag: Lär dig laga läcker kinesisk mat på en matlagningskurs, tillsammans med en kock. Besöket börjar med ett besök på en matmarknad. Naturligtvis avnjuts de lagade läckerheterna till lunch.
DAG 11 XIAN
Vi åker buss tillbaka till Guilin och besöker den långa Rörflöjtsgrottan med sina mäktiga bergssalar. I Kina dricker man te till frukost, lunch och middag och på en teplantage får vi se hur det berömda gröna teet odlas. Flyget tar oss norrut, till den forna kejsarstaden Xian. Lunch och middag ingår. 
DAG 12
Idag får vi se ett av världens märkligaste arkeologiska fynd: Den förste kejsarens underjordiska armé av terrakotta, som tillverkades för att skydda kejsarens grav. Armén består av flera tusen krigare, alla med individuellt utseende. Efteråt besöker vi en mattfabrik där vi får se hur handknutna silkesmattor skapas. Till middag bjuds det på specialiteten jiaozi, följt av en sång- och dansföreställning från Tangdynastin. Lunch och middag ingår.
DAG 13 PEKING
Flyget tar oss tillbaka till Peking. Vi besöker det vackra Lamatemplet, ett av de finaste tibetansk-buddhistiska templen utanför Tibet. Vi gör en cykelrikshatur bland stadens gamla gränder, hutongerna. Man har dessvärre rivit stora delar av hutongområdena för att ge plats åt modernare bebyggelse, men vissa delar finns fortfarande kvar. Vi hälsar på hemma hos en kinesisk familj och besöker även en matmarknad. Lunch och middag ingår. 
DAG 14
Programfri dag i Peking. Shoppa loss på någon av Pekings berömda marknader eller besök det mysiga konstområdet 798, med sina trevliga butiker och caféer. Vi kan också rekommendera ett besök till Nanluoguxiang, beläget i ett hutongområde. Här finns trendiga butiker och mysiga caféer och uteserveringar. På kvällen avslutar vi vår resa tillsammans genom att äta en gemensam avskedsmiddag. På menyn står den läckra Pekingankan. Lunch på egen hand, middag ingår.
DAG 15
Hemresa med ankomst till Sverige samma dag. 

Pris

27950 kr / person

Resedatum

Avresa: 2019-05-21
Återkomst: 2019-06-06

Antal dagar: 15

Påstigningsorter

Arlanda prel.tid 19:10

 

RESFAKTA  15-dag

Flyg:  Air Chaina
Avg:   Arlanda

     

Allt detta ingår i priset:

* Flyg i ekonomiklass tur och retur
* 13 nätter del i dubbel  
 * Svensktalande guide
* Fullständigt program inkl.  alla
   entréavgifter
* Samtliga måltider inkl. dryck enl.
   program
* Alla transporter och
   bagagehantering i Kina
* Dricks till chaufförer och guider
* Flygskatter och säkerhetsavgifter
* Informationspaket
* Karta

 

 

 

 


 


Utskriven 2020-06-02