Forellenresor logotype

Toscana med mersmak

Dagarna är fyllda med fina utflykter. Det är lätt att förälska sig i det böljande landskapet med olivlundar och vinodlingarna som bär frukt till några av landets goda viner, gastronomi och städer med historia och kultur.  
För trivselns skull reser vi lagt in passande luncher och egen tid att upptäcka staden du bor i. Dessutom går resan med en lagom stor grupp för god framkomlighet på besöksmålen. 

Torsdag  
Vi reser till Tyskland genom Danmark och stannar strax utanför Berlin för övernattning

Fredag
På vägen söderut passeras historiska områden och städer för att under eftermiddagen nå Bayern och vidare till Matrei med en avkopplande kväll i Alpmiljö på vår väg mot Italien.



Lördag  
Vi kör genom Brennerpasset, det vackra Italienska alpområdet och kommer på Po slätten fram till Modena, även känt som meckat för Ferrari & Maserati. Nu är det dags för lite god lunch och provning av den berömda balsamvinägern på vår trevliga Azienda.

Efter besöket är vi under eftermuddagen snart framme i Montecatini Terme, utgångspunkten för våra intressanta utflykter i Toscana regionen.Hotellet ligger praktiskt placerat mitt i centrum och under kvällen äter vi middag på vårt hotell.



Söndag
Ett medeltida Manhattan har San Gimignano kallats!  På långt håll syns fästningsvallar och höga försvarstorn  där  adeln tävlade om makt genom att bygga högst. Vi strosar i trånga, slingriga gränder och tänker oss långt tillbaka i tiden  Trevliga specerier och vinbutiker kantar vägen mot torget. En välbevarad och omtyckt stad, där tiden stannat innanför stadsmurarna. 


Färden går vidare till Val di Pesa och det läckra vinslottet Castello il Palagio mitt i Chiantiområdet, där det först ges informativ guidning innan provning av ett flertal av slottets goda viner. I denna miljö bjuds också en riklig Toscansk lunch. Du provsmakar av slottets butiksutbud, något som känns skönt om man vill fylla på källaren hemma.  Kvällens middag avnjuter du efter eget val.



Måndag
Idag tar vi tåget in till Florens fantastiska palats, byggnads-monument och konstskatter som har skapats under århundraden. Santa Maria del Fiore är världens fjärde största domkyrka, känd för sin gigantiska kupol, Piazza della Signoria är som ett utomhus museum med statyer såsom Michelangelos David. Över floden Arno går berömda bron Ponte Vecchio med sina guldaffärer. De centrala delarna var under medeltiden viktiga för handeln och Florens var en gång i tiden en av de rikaste städerna i Europa. Vår lokalguide möter oss och  berättar om historia och sevärdheter vi ser runt oss. Ikväll bjuds till gemensam middag på vårt hotell.



Tisdag
Staden Pisa ligger vacketr beläget i det enormt natursköna Toscana, i mitten av Italien. Pisa är i dag en universitesort och det präglar även det livliga och gemytliga stadslivet i Pisa. Men det är det lutand tornet som har gjort staden världskänd. Det byggdes under en period av två hunda år med  start på 1100-hundra talet. Tornet har tippat alltmer pga av den mjuka mark den är byggd på. En annan berömdhet är Galileo Galilei (1564-1642) som kom från Pisa, mannen som spelade en stor roll för den vetenskapåliga revolutionen.   

Lucca är i många avseenden en ovanlig stad. Man hinner knappt dit förrän man upptäcker dess originalitet. Här föddes det världsberömda musikgeniet Giacomo Puccini.  Ingen annan italiensk stad av denna storlek har fortfarande en så intakt och imponerande försvarsmur som skapar en speciell atmosfär och gör staden till en av de vackraste i Toscana. Luften är frisk, för bilar finns det inte plats för innanför muren.

Vår Italienska vinbonde på Fattoria al Dotto strax utanför staden har bjudit in oss till en informativ guidning i gårdens sätt att odla, skörda och förädla sina druvor. Kanske något kan passa till vinkällaren därhemma. Du får prova trevliga viner och bjuds även på en typisk sen vingårdslunch. Det är  inget jäkt så vi njuter i lugn och ro av vårt besök på gården och dess sköna omgivningar. Belåtna och mätta återvänder vi efter ytterligare en härlig dag och kvällen disponeras på egen hand i stadens trevliga centrum.



Onsdag  
Det är dags att lämnar vår stad och ta oss med bussen till Bologna och vårt flyg norrut.  Eventuellt inköpta varor kan stanna kvar i bussen som tar dem med sig tillbaka till Sverige. Beräknad ank. till Landvetter under eftermiddagen där vår buss väntar.

 

 

 

 

 

Pris

10275 kr / person

Resedatum

Avresa: 2021-09-23
Återkomst: 2021-09-29

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Skövde - Arenan 04:15
Tidaholm-Acklingakorset 04:35
Mullsjö VIP 05:00
Jönköping M2 / Statoil 05:30

 

RESFAKTA 7-dag
Hotell     An der Havel
                   Park Matrei
                   Ambrosiano
Flyg         SAS
 

Allt detta ingår i priset:
*  Buss utresa
*  Flygplatstransfer
*  Flyg hem
*  6 x Övernattning
*  6 x Frukost
* 1 x  Aziendalunch
*  1 x Slottslunch
*  1 x Vingårdslunch
*  4 x Middag
*  1 x Vinägerprovning
*  2 x Vinprovning
*  1 x Oljeprovning
*  Utflykter enl. program
*  Lokalguide Florens
*  Färja & vägskatter
*  Stadsskatter
*  Tågresa Florens
*  Svensk flygskatt
*  Reseguide
 


Vingården Fattoria al  Dotto
 


Lokaltypiskt tilltugg 


Florens  - floden Arno


Kanske något från landet
 


Gamla kvarter



Castello il Palagio - etikett

 


Utskriven 2021-06-12