Forellenresor logotype

Georgiens - storslagna sevärdheter


På vår resa till Georgien får du uppleva storslagna sevärdheter och minnesvärda möten, tillsammans med en svensktalande guide. Våra guidade gruppresor bjuder på bästa möjliga förutsättningar för en prisvärd och upplevelserik resa. Små grupper, stora upplevelser och nya vänner!

Följ med till gästvänliga och natursköna Georgien! Det sagolikt vackra landet mittemellan Europa och Asien bjuder på storslagen natur, rikt kulturarv, intressant historia och annorlunda kulinariska upplevelser. Vi inleder i pittoreskt belägna Tbilisi, besöker vinprovinsen Kakheti där vi provar lokala viner samt reser upp till Kaukasusbergen där vi bjuds på fantastiska vyer.

DAG 1
Avresa från Sverige.

DAG 2 TBILISI
Vi ankommer Tbilisi tidigt på morgonen och välkomnas av vår svensktalande guide. Från flygplatsen åker vi direkt till vårt hotell för några timmars vila innan vi ger ut oss på en stadsvandring i gamla stan. Tbilisi är pittoreskt beläget vid floden Kura och omgivet av berg på tre sidor. Staden är känd för sin blandning av olika kulturer och här finns både georgisk-ortodoxa kyrkor, moskéer, synagogor och romersk-katolska kyrkor.
Vi ser bland annat de flera hundra år gamla Metekhikyrkan, Sionikatedralen och Anchiskhatikyrkan. Vi tar den moderna linbanan upp till Mother Georgia-statyn och går sedan till Narikalafortet som tronar högt uppe på en kulle. Medan vi färdas uppåt över gamla stans smala gator kan vi se några av stadens traditionella hus med vackert snidade träbalkonger. Väl uppe på fortet bjuds vi på en fantastisk panoramautsikt över staden. Vi fortsätter ner från fortet till fots och får lite tid på egen hand innan vi på kvällen träffas för en gemensam välkomstmiddag.  Lunch på egen hand, middag ingår.

DAG 3
I dag besöker vi Mtskheta, en stad vackert belägen där floderna Kura och Aragvi möts. Det är en av de äldsta städerna i landet och var Georgiens huvudstad fram till 400-talet. Här besöker vi två av Georgiens världsarv.
Vi börjar med det Unescoskyddade Jvariklostret som erbjuder en fantastisk panoramautsikt. Det är en favoritplats för många nygifta par att ta sina bröllopsbilder på. Vi besöker sedan den stora Svetitskhovelikatedralen, som är en av de heligaste platserna för georgierna och där flera av landets kungar ligger begravda. Vi åker vidare till byn Chardakhi där vi besöker en ekologisk vinodling. Vi får veta mer om hur kvevri-vinerna produceras i enlighet med uråldriga traditioner. Här finns möjlighet att köpa georgiska viner av toppklass. De som vill får även prova georgiskt brännvin. Vi fortsätter sedan till den antika grottstaden Uplistsikhe som är uthuggen direkt ur berget. Platsen, som ligger vid den gamla Sidenvägen, var en gång i tiden en viktig handelspost och en livlig stad. Det som återstår i dag är dock endast mindre än hälften av de ursprungliga grottorna. Vid dåligt väder så utgår besöket i grottstaden, eftersom det blir väldigt halt och svårt att gå i området då. På vägen tillbaka till Tbilisi gör vi ett kortare stopp i den närbelägna staden Gori där vi besöker det hus där den ökände diktatorn Josef Stalin spenderade sina första fyra år. Sedan åker vi tillbaka till Tblisi och äter en gemensam middag och får se en traditionell sång- och dansföreställning.  Lunch och middag ingår.

DAG 4 GUDAURI
Vi åker norrut mot Kaukasusbergen längs den s.k. georgiska militärvägen, en historisk väg som löper mellan Tbilisi och Ryssland. Detta är en väldigt vacker vägsträcka och vi njuter av vyerna medan vi färdas genom det bergiga landskapet. Vi gör ett stopp vid Ananuri, en fästning som är vackert belägen på en kulle precis vid den turkosfärgade Jinvalireservoaren. Vi fortsätter sedan norrut till Kazbegi, eller Stepantsminda som det numera heter. Här gör vi ett hembesök hos en av byborna och äter vår lunch där. Stepantsminda är mest känd för den lilla ortodoxa kyrkan Tsminda Sameba som står ensam på toppen av ett berg. I jeepar tar vi oss uppför berget till kyrkan. När vi nått toppen belönas vi med en bedårande utsikt över Kaukasusbergen och byn som nu breder ut sig i dalen under oss. Vi åker sedan till vårt hotell i Gudauri där vi tillbringar natten. Lunch och middag ingår.

DAG 5 KISISKHEVI
Vi lämnar Gudauri och åker till den östra provinsen Kakheti, som är känd som landets vindistrikt. Där besöker vi den mysiga byn Sighnaghi, belägen på en kulle med underbar utsikt över Alazanidalen. Vi fortsätter till vårt hotell i byn Kisiskhevi. Arkeologiska fynd visar att det förmodligen var här, i Georgiens bördiga dalar, som världens första vin tillverkades för ca 8 000 år sedan. Vi besöker en lokal bonde i Kvareli som berättar för oss om vindruvsodlingen och vinkulturen i Georgien. På gården får vi även se hur man gör Khinkali (dumplings), Georgiens nationalrätt. De som vill får naturligtvis prova på att laga dem. Till lunch äter vi de egentillagade läckerheterna som serveras med lokalt vin och chacha, det vill säga georgisk druvvodka. Vi ankommer på kvällen, och checkar in på hotellet för att sedan samlas för en gemensam middag.  Lunch och middag ingår.

DAG 6 TBILISI
Efter frukost besöker vi en marknad i Telavi. Dagen fortsätter med ett besök till det vackra kyrkokomplexet Gremi. Sedan åker vi tillbaka till Tbilisi, där resten av dagen är programfri. Passa på att besöka ett av stadens berömda svavelbad. Vår guide hjälper gärna till med bokning.  Lunch ingår, middag på egen hand.

DAG 7
Vi checkar ut från hotellet och åker ut till flygplatsen för att ta flyget tillbaka till Sverige.   Ankomst samma dag

Pris

13950 kr / person

Resedatum

Avresa: 2020-05-06
Återkomst: 2020-05-12

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Kastrup 00:00
Arlanda 00:00
Landvetter 00:00


RESFAKTA 7-dag
Flyg      Turkish Arlines

 

Allt detta ingår i priset:

* Flyg  Tbilisi tur och retur.
* 7 x Övernattning 
* Frukost alla dagar samt tio
   måltider inkl mineralvatten
    enligt program.
*  Svensktalande guide.
* Fullständigt program 
    inklusive samtliga   
   entréavgifter.
* Alla transporter i Georgien.
* Dricks till chaufförer och
   guider.
* Flygskatter (inkl. statlig
   miljöskatt) och
    säkerhetsavgifter.
 * Informationsskrift.
 


 


 


 


Utskriven 2020-08-03