Forellenresor logotype

Lüneburg Påskhelgen

Lüneburg, en liten pärla 5 mil sydost om Hamburg, omtalades första gången år 956 och vid den tiden fanns redan borgen och klostret St. Michaelis liksom saltbrottet. Tack vare brytningen av det sällsynta saltet fick staden ökad vikt i Hanseförbundet.

Lüneburgs historia är ju också saltets historia och sedan man upphört med brytningen, gjordes de gamla produktionsanläggningarna om till "Tyska saltmuseet". Bland övriga museer kan nämnas "Mattmuseet" i klostret Lüne, där man kan se olika dukar från 1200- och 1300-talen liksom mattor från 1500. Bland de många vackra byggnaderna bör man inte försumma att titta på ”Svarta huset” från 1500-talet, herigens stadsslott från slutet av 1600-hundratalet samt Lüneburgs första apotek från 1437

Fredag
Vi bor bekvämt strax intill stadskärnan. Under  kvällen äter vi middag på en trevlig bryggerirestaurang i centrum.

Påskafton
Vi gör en utflykt till ingenjörskonsten Schiffshebewerk i Scharnebck där man hissar, istället för att slussa båtar upp och ner för den som vill följa med

Därefter står dagen till fritt förfogande i den trevliga stadskärnan bland caféer, butiker, restauranger, historiska byggnader och inte minst det intressanta saltmuseet Hotellet har avtal med en fin och stor badanläggning  - saltterminal, där det kan vara skönt att koppla av efter en dag på stan, entré ca   € 6.5o.

Påskdagen
Idag gör vi utflykt till värdens största och förmodligen mest välskötta fågelpark. Här i Walsrode finns över 4.400 fåglar av 675 arter från varje kontinent och klimatzon. Ett riktigt bra och intressant besöksmål som uppskattas av alla.   (tillval)

Annandag Påsk
Efter frukost är det dags att återvända norrut igen hem till Sverige. På vägen upp tll Putgarden stannar vi till för proviantering vid en gränsshopp.  

Pris

3775 kr / person

Resedatum

Avresa: 2019-04-19
Återkomst: 2019-04-22

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde - Resecentrum 06:00
Tidaholm-Acklingakorset 06:20
Mullsjö VIP 06:45
Jönköping M2 center 07:15

RESFAKTA  4  dagar  
Hotell     Seminaris     
                                                            

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  3 x Övernattning
*  3 x Frukost
*  2 x Middag
*  Färjor & vägskatt
*  Utflykt till Scharnebeck
*  Tillgång till pool & sauna
*  Skafferishopping


 


 


  


Utskriven 2019-09-20