Forellenresor logotype

Alsace och berömda vinbyar längs Mosel

Denna sommarresa tar dig till sköna favoriter bland vinodlingar, riddarborgar och underbar natur, varvat med gamla ljuvligt pittoreska stadskärnor, historia och kultur i överflöd. Vi lär oss, smakar oss och njuter oss fram.

Söndag  Hemorten - Hannover
Efter avresa enligt tidtabell passerar vi Danmark och kommer till Hannoverområdet för middag och övernattning.

Måndag     Strasbourg-Lingolsheim
Under eftermiddagen når vi franska Strasbourg vid Rhenflodens strand.Middagen väntar när vi kommer fram till vårt boende

Tisdag    Bernkastle  - Cochem 
Idag bör vi ett besök i den lilla orten Dambach-La-Ville och Vingården Ruhlmann Jean-Charles et fils där vi bara provar goda viner utan även tar oss ner i vinkällaren och ut i odlingarna. Under eftermiddagen tar vi sikte på Doctor-Weinstruben i trevliga Bernkastel vid floden Mosels strand.

Onsdag    Cochem
Under förmiddagen besöker vi Dr. Pauly-Bergweiler som får presentera några av ortens karakteristiska viner innan det blir en stund på egne hand innan vi åker vidare längs Mosels slingrand stränder och ser många av de kända orterna innan vi under kvällen kommer fram till den lilla mysiga vinorten Cochem där vi kommer att bo två nätter. 

Torsdag    Cochem
Idag får du möjlighet att besöka det välkända slottet Reichsburg, ta en härlig flodbåtstur på Mosel och besöka kringliggande orter, eller bara i lugn och ro njuta av få vara just här, precis som många av våra besökare genom åren gjort.

Fredag    Cochem - Bremen
Vi lämnar Cochem och tar oss vidare norrut förbi Bonn och Köln till Bremen. Här bor vi mitt i stadskärnans mitt vid Rådhustorget. När vi checkat in går vi på stadspromenad och bekanta oss med både det vackra rådhuset och stadsmusikanterna men även hanverks och sjömanskvarteren i Schnoor. Ett litet jättetrevligt område som finner få motsvarigheter. Staden kryllar av uteserveringar och mikrobryggerier, varför vi låter sommarkvällen vara din egen att hitta något passande ställe att slå dig till ro för middag.

Lördag  Bremen - Hemorten
Efter frukost beger vi oss österut mot närbelägna Hamburg och vidare förbi Lübeck till överfarten mot Danmark. Åter i Sverige är vi med kanske sommarens bästa upplevelser i bagaget.

 

 

Pris

7985 kr / person

Resedatum

Avresa: 2019-07-14
Återkomst: 2019-07-20

Antal dagar: 7

Påstigningsorter

Skövde - Arenan 05:30
Tidaholm Acklingakorset 05:50
Mullsjö VIP 06:15
Jönköping M2 / Statoil 06:45
Skillingaryd Syd -Statoil 07:05
Ljungbystopp - Statoil 08:05
Helsingborg 10:00


RESFAKTA 7-dag
Hotell  Median/Campanile
                 Doctor/Weinstube 
                 Brixiade/Radisson             

Allt detta ingår i priset:

*  Bussresa
*  6 x Övernattning
*  6 x frukost
*  5  x middag
*  2 x Vinprovning
*   Vingårdsbesök
*  Utflykter enl. program
*   Reseguide


 


 

 


 


Utskriven 2019-09-20