Forellenresor logotype

Island - En hel vecka

Drömdestination med stort upplevelsepaket

Vi bor i Reykjavik och gör utflykter i den Isländska naturen. En skandinavisktalande guide berättar om staden Reykjavik den Gyllene Cirkeln och givetvis Blå Lagunen. Priset beror på vilket hotell du väljer. Hotel Cabin **+ ca 20 minuters promenad från Reykjaviks centrum. Rummen är små men trevliga. Hotel Plaza *** ett av Reykjaviks absolut bästa lägen i hjärtat av de gamla, ursprungliga kvarteren. Nära till restauranger, affärer, sevärdheter och Reykjaviks nattliv. Tack vare läget bokas Plaza upp fort. Hotel Arnharvoll ***  ligger också mycket centralt.  

Ett tips – BOKA I TID: Då flyg och hotellkapaciteten är begränsad sommartid pga. besökstrycket.  Priserna höjs ju senare man bokar.

Måndag:  Direktflyg från Arlanda
Preliminär avg.tid   13.50 med ank. Keflavik flygplats 15.05  lokal tid. Faktisk flygtid ca 3 timmar. Vid ankomst väntar transfer till vald inkvartering i Reykjavik.

Under din lediga dag har du möjlighet att utforska Reykjavik på egen hand eller lägga till en extra utflykt och komma närmre naturen t.ex. med en ridtur på islandshäst eller utflykt med superjeep. 

Tisdag: REYKJAVIK STADSRUNDTUR - SVENSKTALANDE GUIDE
Reykjavík är en stad med många ansikten. Vi besöker dess historiska och moderna delar med buss och svensktalande guide. Höjd­punkter på turen: Hallgrimskyrkan, presiden­tresidenset och Hafnarfjördur. Längd: ca 2,5 timmar, avgår 09.00.

Onsdag: VALSAFARI
Denna dag skall ni också uppleva valsafari i Faxaflói utanför Reykjavik. De vanligaste sorterna i dessa vatten är vikval, vitnosdel­fin, tumlare och knölval. I mer sällsynta fall kan du även få syn på späckhuggare, sillval, brugd och grindval. Under högsäsongen (maj-aug) är det stora chanser att även få se lun­nefåglar. Ombord på båten finns kiosk, bar och förfriskningar. Chansen att få se val är 92 %, (i de unika fall vi inte ser val, erbjuds en gratis tur samma dag eller senare i veckan.) Valsafari från Reykjavik avgår flera gånger varje dag. Turen pågår i ca 3 timmar från kl 09:00-12:00.

OBS! Transfer från hotellet ingår ej. Valsafarin utgår ifrån Reykjaviks hamn och ni har gång­avstånd från flera av våra hotell. Vi föreslår en promenad ner till hamnen, ca 10-25 min bero­ende på hotell. Skulle ni mot förmodan inte få se någon val så får ni en ny tur gratis vid senare tillfälle om så önskas.


Torsdag: LEDIG DAG 
Denna dag kan ni shoppa i Reykjavik, besöka ett lokalt badhus eller lägga till fler utflyk­ter. Kom närmare naturen med en ridtur på islandshäst eller åk på en spännande utflykt med superjeep. Söker du nåt mer fartfyllt så tipsar vi om forsränning på en glaciärflod, gla­ciärvandring med isklättring eller kanske en utflykt med flyg över den isländska naturen.

Fredag: SNAEFELLSNESHALVÖN - SVENSKTALANDE GUIDE
Turen tar dig från Reykjavik på en vacker resa mot halvön Snaefellsnes, med paus vid Bor­garfjörður i byn Borgarnes. Vi når Snaefells­nes och får chans att skåda det lokala djurlivet vid stranden som är hem till både sälar och sjöfåglar. Näst på tur är ett besök vid den idylliska lilla fiskebyn Arnarstapi. Ta en pro­menad genom det extraordinära landskapet längs kusten till den lilla byn Hellnar, där vi tar en längre paus lagom för lunch (ingår ej). Vi besöker Djúpalónssandur, en lugn svart grusstrand som bjuder på vacker utsikt och en fascinerande historia. Turen fortsät­ter längs Snaefellsnes norra kust till fiskebyn Grundarfjörður som omges av vackra berg. Här finner vi ett av halvöns mest ikoniska och fotograferade landmärken – berget Kirkjufell som tornar upp sig från strandlin­jen. Från Grundarfjörður påbörjar vi resan åter mot Reykjavik. Utflyktens sista, men inte minsta, sevärdhet för dagen är natur­arvet Gerðuberg. En märklig plats med vackra basaltkolumner i häpnande geome­triska former skapade av naturen själv. Hela denna utflykt pågår i ca 11 timmar, avgår kl 08.00.

Lördag:   LEDIG DAG
Denna dag har inget förbokat program utan här har du möjlighet att utforska Island uti­från dina intressen. Utforska Reykjavik på egen hand eller hör med oss om tips på utflykter och aktiviteter. Vi erbjuder t.ex. ridturer med islandshäst, utflykter med superjeep, Blå Lagunen, valsafari och gui­dade bussturer till bland annat sydkusten med vattenfall och lavastränder med mera.

 

Söndag: GYLLENE CIRKELN - SVENSKTALANDE GUIDE
Följ med på turen Secret Lagoon och Gyllene Cirkeln som låter dig uppleva charmen med ett geotermiskt isländskt utomhusbad och besöka den klassiska Gyllene Cirkelns sevärdheter.
Bada som en sann islänning i det unika och naturligt varma badet Sevcret Lagoon, som inslnningarna har använt i över 100 år. Lagunen är den äldsta poolen på Island och har renoverats till en fin anläggning med omklädningsrum, en liten bar och café.  
Utflykten tar dig vidare till några av Islands främsta attraktioner längs den klassiska rutten. Här får du besöka den fascinerande nationalparken Thingvellir, det mäkta vattenfallet Gullfoss och de heta källorna i Haukadalur med den aktiva geisern Stokkur.
Turen tar ca 8 timmar från 09.00-17.00
Lunch ingår ej men det blir lämpligt stopp där det går att köpa till.

Måndag : Hemresa
Bussen hämtar i god tid för transfr til flygplatsen. Passa gärna på att besöka den prisvärda taxfree butiken. Flyget avgår 11.15 och beräknas landa 16.00 på Arlanda

 

Pris

13995 kr / person

Resedatum

Avresa: 2019-07-15
Återkomst: 2019-07-22

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Arlanda 13:50

Observera !
Angivet pris på denna sida och på boknings-bekräftelsen är ett frånpris och styrs  av tillgång på rum och flygstolar.
Flera  Hotellalternativ  erbjuds.
Ring för dagsaktuell  infromation.

RESFAKTA 8-dag
Flyg        Icelandair
Logi        Valmöjligheter
Anm       Svensktalande  guide             
Reserv.  Omläggning i
                    program

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg t.o.r.
*  1 x Incheckat bagage
*  1 x Handbagage
*  7 x Övernattning
*  6 x Frukost
*  4 x Utflykter enl. program
*  Hotelltransfer t.o.r.
*  Flygskatt


Ett av många naturfenomen


Konserthuset Harpa

Lunnefåglar ser man på valturen


Hallgrimkyrkan

Heklas ande svävar över nejden


Knölval utanför Reykjavik


En skön paus på ridturen

 

 

 


Utskriven 2020-07-07