Forellenresor logotype

Telemark & Hjältarna i Rjukan

Intressanta upplevelser som även bjuder skön avkoppling.

 

Filmen ”Kampen om tungvattnet”  såg du säkert i TV.
De historiska hjältarna från Rjukan i Norge stoppade Tysklands planer på att utveckla världens första atombomb. Vi har kombinerat bedövande vacker natur med historia, trivsam kanaltur, fint boende och måltider. 

 
Dag 1
Efter att ha lämnat hemorten och gjort ett litet frukoststopp går vi i Strömstad ombord på den moderna färja som tar oss över Oslofjorden  till Sandefjord för vidare färd västerut. Under våra fyra dagar i Telemark bor vi på omtyckta Quality Straand Hotel & Resort i Vrådal.

Dag 2
Det blir en intressant dag då vi gör en fin tur över fjällvärlden och Gaustatoppen till Rjukan. Här besöks Vemork som 1911 var världens största kraftverk. Idag är här även ett industriarbetarmuseum. Vi får en bra inblick i vad som verkligen hände här 1943.  Under eftermiddagen åker vi utmed Tinnsjön och i  Mäl kan vi se D/F Ammonia, systerfartyget till M/F Hydro som var lastad med tungt vatten och sänktes av sabotörerna 1943.

Dag 3
Vi  gör en skön tur på Telemarkskanalen mellan Lunde och Kveiteseid, vattenvägen som sträcker sig 105 km från kust till fjäll, över insjöar och genom trånga sund och handdrivna slussar. En betydelsefull och vacker handelsväg när det begav sig.

Dag 4
Efter att vi lämnat hotellet efter frukost, passerar vi Porsgrund.  Innan det är dags att ta båten tillbaka till Sverige får vi en stund i Sandefjord med möjlighet att besöka valfångstmuseet, Europas enda specialmuseum för val och valfångst.

Pris

5275 kr / person

Resedatum

Avresa: 2019-08-28
Återkomst: 2019-08-31

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 07:00
Skara Busstation 07:25
Åsenkorset - Macken 07:45
Grästorp Tre Älgar 07:55

 

RESFAKTA 4-dag
Hotell        Quality Strand  
Kategori   FFFF
Rederi        Fjord Line
 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 3 x Övernattning
* 3 x Frukostbuffé
* 1 x Lunch
* 3 x Middagsbuffé 
* Färja t.o.r. Sandefjord
* Båttur Telemarkskanalen
* Entré & visning Vermork
* Filmen om sabotaget
* Reseledare/Guide
 

 

 


Utskriven 2020-07-07