Forellenresor logotype

Oslo - Köpenham Jul - kryss

Fina upplevelser och god mat för liten peng.

 

Kryssa på Skagerack & Kattegatt mellan två Nordiska Huvudstäder.  Våra fartyg är fullt utrustade kryssningsbåtar med hög kvalitet och servicenivå som ger dig en skön kväll ombord fylld av upplevelser.  Alla hytter håller hög standard med bra placering i fartyget och båda bäddarna på golvet som erbjuder en god natts sömn.

Efter ett pausstopp i Bohuslän kommer vi till Oslo Centrum som borde benämnas Nordens Innsbruck med tanke på alla höga berg som omger staden.  Oslo är en gemytlig ”by” där allt ligger nära och här får du en stund på egen hand i ett julpyntat Oslo.  Under eftermiddagen är det dags att gå ombord på fina Pearl Seaways, fartyget som efter att ha lämnat kaj stävar ut genom den vackra Oslofjorden med destination Köpenhamn.  Under kvällen sätter vi oss till bords och njuter av en rikliga och smakfulla julbordsbuffén som håller hög klass.

Ombord är det en avslappnad och modern maritim miljö med caféer, barer, relax med pool och jaccuzzi, restauranger, nattklubb och skön dansvänlig musik alla kvällar.

Efter en natts sömn är det dags att inta frukost och se när vi passagen genom Öresund då förhoppningsvis solens första strålar förhoppningsvis tittar fram. Vackrare och mer rofyllt än så här kan det knappast bli.

Kl 09.45 lägger vi till vid kaj mitt i Drottningens by. Vår buss tar oss den korta vägen  till den julskrudade citykärnan där det ges gott om tid för allehanda julshopping kanske på  Ströget och de små torgen och inte minst ett välkomnande Tivoli som nu strålar i kapp med sin stora och fina julmarknad.  Under senare eftermiddag är det dag att lämna Köpenhamn och bege oss åter via Helsingör tillbaka till hemorten igen efter ett par gemytliga dagar med besök i två huvudstäder.   
 

Pris

1350 kr / person

Resedatum

Avresa: 2018-11-25
Återkomst: 2018-11-26

Antal dagar: 2

Påstigningsorter

Skövde - Arenan 05:10
Skara Busstation 06:20
Lidköping - Resecentrum 06:40


RESFAKTA 2-dag
Fartyg Crown Seaways
Tider   12.45 ca ank Oslo
               16.3o avg Oslo
               09.45 ank Köpenham
              15.3o  avg Köpenhamn   


Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* Båtresa
* 1 x Del i B-2 hytt
* 1 x Julbordsbuffé
* 1 x Måltidsdryck
* 1 x Frukostbuffé
* Vägskatter
* Färjeavgift
* Reseledare

 

 


Utskriven 2019-09-20