Forellenresor logotype

Gammaldags Julhelg i Rättvik vid Siljans strand 4-dag

Utflykt - Julotta och underhållning

 

23 december
Julhelgen ska firas i vackra Dalarna med härlig utsikt över Siljan och Rättvik.

Efter ankomst står välkomstkaffe, glögg och pepparkakor uppdukat i Rättvikssalen. Du hälsas välkommen i stora salen innan dagens tre-rätters middag serveras. Vi bekantar oss med varandra och kopplar av med traditionell uppesittarkväll för den som önskar.
 

Julafton 24 dec
Efter frukost åker vi på utflykt i Siljansbygden.  När vi kommer åter står Stora Julbordet dukat med hemlagade läckerheter. Under eftermiddagen kopplar vi av med klassikern Kalle Anka och efterföljande trevlig musikunderhållning. Har du varit snäll kanske tomten kommer å så blir det givetvis dans kring den prydda granen. Kvällsmåltid som sig bör med  lutfisk, skinka och tomtegröt.
 

Juldagen 25 dec
Kaffet står tidigt dukat för den som önskar innan vi tar bussen till årets julottan i Leksands fina kyrka. Här bjuds på en riktigt härlig  gammeldags julotta med både dalaspelmän och sprakande stockbrasa. Väl åter i Rättvik smakar det säkert gott med en frukoststund innan du får en skön förmiddag på egen hand. För dig som är lite badsugen står hotelltes jacuzzi till förfogande. När vi är utvilade och börjar bli lite småhungriga står en läcker lunchbuffé uppdukad. Under dagen har vi tipspromenad i omgivningarna med efterföljande prisutdelning. Nu passar det bra med lite vila innan det bjuds lättsam eftermiddagsunderhållning.  Till middagens dessert spelas det upp till allsång, så passa på och gör din stämma hörd. Ikväll tror jag att du kommer att somna sött.
 

Annandag Jul 26 dec
Efter en sista julfrukost på hotellet lämnar vi Rättvik och Siljansbygden bakom oss. Till Skaraborg kommer vi fram på eftermiddagen efter en avkopplande helg med gemyt och god mat från det lovordade köket där köksmästaren  förtjänstfullt bjudit oss på sina hemlagade delikatesser.

 

Pris

6250 kr / person

Resedatum

Avresa: 2020-12-23
Återkomst: 2020-12-26

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Jönköping Jvg 06:29
Mullsjö Jvg 07:00
Tidaholm Acklingakorset 08:00
Skövde Resecentrum 08:30
Mariestad Resecentrum 09:05
Hova - Statoil 09:25
Finnerödja Hpl E20 09:35
Laxå Statoil/Ingo 09:50
Örebro Scandic/Statoil E20 10:25

RESFAKTA 4-dag
Hotell   Lerdalshöjden
Tider     14.30 ca ank Rättvik
                  09.15 avg Rättvik
 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  3 x Övernattningar
*  3 x frukost
*  1 x Julbord
*  1 x Jullunch
*  2  x 3-rättersmiddag
*  1 x Kvällsmåltid
*  Utflykt
*  Julotta
*  Hotellets programutbud

dalahästar
 

 


Utskriven 2020-10-31