Costa Brava - Malgrat de Mare

Med fina utflykter och egen tid i en lagom blandad mix

Strax norr om Barcelona ligger Malgrat de Mar bra beläget på den vackra Costa Brava kusten. Staden och grannen Santa Susanna är två välkända badorter som är samman-bundna med en härlig strandpromenad kantad av restauranger och barer och inte minst fina badstränder. Vi bor på Aqua Hotel Silhouette & Spa, ett nytt s.k. ”vuxenhotell” där du under veckan kan njuta av lugnet, hotellets fina spa-avdelning och inte minst närheten till allt.

På lediga dagar bekantar du dig med orten och dess möjligheter. Hotellet har en fin poolanläggning men även  stranden ligger nära och lockar till sköna dopp. Varför inte slå dig ner på en trevlig strandrestaurang och njut av utsikten och livet. Är du shoppingsugen finns gott om butiker i närområdet.  

Söndag
Flyget avgår under morgnen från Landvetter till Barcelona där buss vid lunchtid väntar för transfer till Malgrat de Mare   Efter ankomst och egen tid är det på kvällen dags för vår första måltid 

Måndag
* Ledig dag

Tisdag
Idag besöker vi Barcelona, Kataloniens huvudstad, där vi får en intressant guidetur. Ingen arkitekt har som Antonio Gaudí präglat en stad och blivit en del av dess själ som Gaudi för Barcelona. Han är helt klart ett signum för staden och hans mästerverk Sagrada Familia har blivit något många förknippar med Barcelona. Det är till stor del Gaudís förtjänst att arkitekturen anses vara Kataloniens främsta gåva till världskulturarvet. Vi gör en rundtur med buss och går en guidad svång i de gothiska kvarteren innan du får egen tid för att känna av stadens puls och göra egna upptäckter.

Onsdag
* Ledig dag

Torsdag
Dagen bjuder på intressanta utflyktsmål bl.a. i den lilla staden Sant Sadurni d’Anoia där vi stannar till på världens största producenter av cava, välkända Freixenet, vars produkter med bl.a. sina svarta flaskor och produkten ”Cordon Negro” i spetsen. Freixenet är fortfarande familjeägt och man äger också flera andra vinhus runt om i världen. Det kanske mest kända är spanska René Barbier. Man producerar varje år 130 miljoner flaskor Cava, varav ca 1 miljon exporteras till Sverige.


Vi är i en av världens mest kända vinregioner som står för ca 40% av landets vinproduktion. Här satsas det intensivt på kvalitet, både på druvor och viner. En resa till regionen är inte komplett utan att ha provat några av Katalonas berömda viner och Bodegas Torres, Spaniens största vingård, är det perfekta stället. Vingården dominerar den berömda Penedésregionen och ägs av legendariska Torres familjen. Bodega Torres i Vilafranca grundades 1870 och är idag en betydande tillverkare av viner med mycket hög kvalitet.

Fredag - Lördag
* Lediga dagar

Söndag
Vi lastar under förmiddagen väskan i bussen som tar oss till flygplatsen för återresa med ankomst till Landvetter under kvällen.

Denna resa är fullbokad
Skriv ut ikon

Pris

Från 11275 kr / person

Resedatum

2022-09-11 - 2022-09-18

Antal dagar: 8

Påstigningsorter

Skövde Resecentrum 06:00
Skara Resecentrum 06:25
Ljung - " Haralds" 06:40


RESFAKTA 8-dag
Hotell    Aqua Silhouett
                 Vuxenhotell 16+
Flyg        SAS
Tillval    Skövde - Landvetter 
                  busstransfer
  


Allt detta ingår i priset:
*  Flyg t.o.r.
*  7 x Övernattning
*  7 x Frukostbuffé
*  7 x Middag
*  2 x Utflykter
*  Lokalguide Barcelona
*  Lokalguide vingårdsbesök
*  Cavaprovnng på Fleixenet
*  Vinprovning på Torres
*  2 x Flygtransfer
*  2 x Spa entré
*  Reseledare