Hundraåringen - Sommarkomedi på Tjolöholm

             Sommarkomedi med Claes Malmberg  

Nu är det dags för teaterversionen, en sprängfylld komedi på trevliga Tjolöholms teaterlada.  

Efter ett långt och synnerligen händelserikt liv hamnar Allan Karlsson på det äldrehem där man nu förbereder firandet av hans stora hundraårsdag. Ett spektakel så oönskat av Allan att han i stället kliver ut genom fönstret och försvinner – in i ett sanslöst spännande äventyr bland stulna pengar, kriminella mc-gäng, korkade poliser och ett knippe nyfunna vänner.

En rafflande och galen kriminalhistoria som inte bara leder oss genom hela Sverige, utan även ut i världen och genom ett helt sekel. För Allans långa liv är nämligen fyllt av häpnadsväckande ögonblick och historiska snedsteg. Han åt med Franco, drack med Truman, liftade med Churchill och dansade med Stalin. I hundra år gjorde Allan Karlsson världen osäker, bara genom att vara, och nu är han lös igen.  Just det – han råkar visst uppfinna atombomben också, bara så ni är beredda på det!

Föreställningen är baserad på Jonas Jonassons succéroman med samma namn, som hyllades världen över när den släpptes 2009 och som sedan dess lästs av miljoner läsare. 2013 filmatiserades boken, som blev en lika stor succé – nu är det dags för teaterversionen. En sprängfylld enmanskomedi fylld av skratt, spänning och en och annan explosion!

I sommar bjuder Claes Malmberg in till en hejdundrande musikalisk skrattfest på Tjolöholms slotts sommarteater. Årets föreställning blir en nyskriven kosmiskt komisk sommarrevy signerad Claes Malmberg om hela livet, hela världen och hela universum ”Mitt i planeten” med världspremiär på Tjolöholm

Föreställningen spelas i godsets gamla sädesmagasin, Magasinet, med svindlande högt i tak och fantastisk akustik.

Innan ankomst till Tjolöholm stannar vi till på ett riktigt trevligt ställe för en god lördagslunch innan vi passerar pepparrots-odlingarna i Fjärås på väg fram till det spektakulära slottet.

Skriv ut ikon

Pris

1250 kr / person

Resedatum

Avgått 2022-07-30

Antal dagar: 1

Påstigningsorter

Skövde Arenan 10:45
Skara - Resecentrum 11:15
Jung - Haralds 11:20
Vara Hüllert 11:35


RESFAKTA 1-dag
Arena      Tjolöholm
Förest     16.oo
Kategori  Främre parkett

Allt detta ingår:
* Bussresa
* Lördagslunch
* Teaterbiljett