Forellenresor logotype

Bäddat för trubbel - Sommarfars

Sommarens skrattfest på Krusenstiernska Teatern i Kalmar  

När du närmar dig gården möts du av ett rött plank, det mest grundläggande på hela anläggningen eftersom den från början var helt privat och skulle stå som ett slutet rum. Innanför finner du en trädgård fylld av gamla valnöts och fruktträd, bärbuskar och blommorr och en örtagård med krydd-  och medicinalväxter. Mitt i idyllen sitter gästerna om sommaren och njuter av friluftsteater.

Det är 1988 och äkta paret Lennart (Thomas Petersson) och Sassa Lindh (Anna-Karin Palmgren) från Kalmar har äntligen kommit iväg på sin efterlängtade utlandssemester. Dessvärre blev det inte riktigt det äventyr Sassa tänkt sig. Hon hade sett fram emot en solresa till Grekland medan den ekonomiske Lennart var helt inställd på att årets semester skulle förläggas till västsvenska metropolen Ullared.
Kompromissen blir en klassisk dansk ”Kroferie” på Sönderjylland och när vi kommer in i handlingen har Lennart just parkerat familjens Volvo utanför pittoreska, men något nedgångna, pensionatet ”Den Gamle Kro”.  Denna pärla har just övertagits av den jovialiske tysken Heinz Töpfer (Andreas Nilsson) som nu sköter ruljangsen tillsammans med sin svenskättade och musikbegåvade allt-i-allo, Kim Larsson (Tobias Persson).
Eftersom vi närmar oss den årliga S:t Prebens karnevalen är hotellet fullbelagt och det bär sig inte bättre än att Lennart och Sassa tvingas dela rum med den snobbige, svenske direktören Gustav Bärg (Peter Gröning), som övernattar på Jylland efter ett besök på internationella livsmedelsmässan i Köln. Gustav har dessutom stämt möte på hotellet med sin ”väninna” från Köpenhamn, en ung dansare och tandläkarstuderande vid namn Simona (Hanna Lindblad). Rummet är stort och även om elementet inte håller värmen denna kalla junikväll, så hade det säkert blivit hett värre om det inte vore så att Gustavs fru, Hanna (Anki Albertsson), bestämt sig för att plötsligt överraska sin man på dennes hotell.

Att tvingas snitsla sig fram mellan Hanne, Simona och Sassa är inte riktigt vad Lennart har tänkt sig och på ”Den gamle kro” är det nu helt enkelt Bäddat för trubbel.

Lördag
På vägen till Kalmar gör vi pausstopp. Vårt gemytliga hotell ligger helt perfekt  med ett brett utbud av restauranger och sevärdheter och gångavstånd till det mesta. Varför inte göra ett besök på Kalmar Slott.  Fram på kvällen tar vi en kort promenad till närbelägna Krusenstiernska gården och sommarens skrattfest.
Söndag
Strax innan lunch lämnar vi Kalmar och beger oss till Målerås berömda Glasbruk som producerar ett stort sortiment av unik glaskonst och vackra bruksföremål. I brukets restaurang, Värdshuset Hyttan passar vi på att äta lunch.

 

Pris

2585 kr / person

Resedatum

Avresa: 2022-07-16
Återkomst: 2022-07-17

Antal dagar: 2

Påstigningsorter

Skövde Arenan 08:00
Tidaholm Acklingakorset 08:25
Mullsjö VIP 08:45
Jönköping M2 / Statoil 09:15
Skillingaryd Syd -Statoil 09:40

 

RESFAKTA 2-dag
Hotell  Slottshotellet
Läge      Mitt i City
Arena   Krusenstiernska
                 gården
Förest  19.3o
 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  Övernattning
*  Frukost
*  Lunch
*  Teaterbiljett


Slottshotellets fina rum


Krusenstiernska Gården


Kalmargata

Kalmar Slott


Utskriven 2024-02-23