Forellenresor logotype

"Korvfabrikören" - Premiären på Vallarna

                            Obs !  Premiärföreställning
I sommar lyfter vi Vallarnas friluftsteater till helt nya höjder! Årets föreställning utspelar sig nämligen på femte våningen, där Korvfabrikör Julius Augustsson (Claes Malmberg) regerar på sin flådiga takterass, intill Augustssons Korvfabrik. 
Handlingen utspelar sig efter andra världskrigets slut och ekonomin går åter spikrakt uppåt för Augustssons Korvfabrik - främst tack vare dundersuccén - Pepparkorven med det hemliga receptet.
Julius gläder sig åt framgången , medan den lokala korvkonkurrenten Ejdar Kulvert är mindre nöjd, men samtidigt nyfiken.
I samband med Julius förtjusande hustru Tuttans (Jessica Heribertsson) födelsedag planeras ett storslaget kalas på övervåningen. Men det hela spårar snabbt ur när Julius får anonyma utpressningsbrev som hotar att avslöja det hemliga receptet om han inte genast slutar tillverka korven. Julius, som både älskar sina affärer och behöver pengar till det påstådda huset på Rivieran, blir genast indragen i en snårighet av intriger och komiska missförstånd.
Och när Tuttan hittar ett av utpressningsbreven tror hon att det riktas mot henne, vilket får henne att avslöja sina egna hemligheter. Frågor staplas på varandra: Vem ska ta över fabriken? Varför är militären där? Vem skriver utpressningsbreven? Är huset på Rivieran verkligen betalt? Och vad är den hemliga ingrediensen i pepparkorven?
Kalaset blir en rörig cirkus där vi får njuta av Claes Malmberg som den frodige, törstige och mestadels stressade korvfabrikören Julius. Jojje Jönsson som den förvirrade, något långsamme och lätt senile kamrer Lundström. Jeanette Capocci som den munviga hushållerskan Berta som alltid har en syrlig replik och bra lösning till hands. Mikael Riesebeck som den fumlige, maskintokige och så småningom neddrogade förmannen Bergman. Vi ser Jessica Heribertsson som Julius livsnjutande men ack så bestämda hustru Tuttan.

Vi kommer att få njuta av en ljuvlig komikerduo då Linnea Lexfors och Jennie Rosengren gör dom lika lika som olika döttrarna Nora och Ditte. Lägg där till Pär Nymark som en misstänksam men lika avsvimmad militär vid namn Major Håård. Alexander Korenado spelar den otursförföljde korvrecept-spionen Rutger. 
Vilket gäng! -  klart som korvspad!

Innan ankomst till Vallarna görs ett trevligt stopp för en god
söndagsmiddag. 

Till Premiärkväll har vi försett dig med fina biljetter på främre parkett

Pris

1395 kr / person

Resedatum

Avresa: 2024-06-30
Återkomst: 2024-06-30

Antal dagar: 1

Påstigningsorter

Skara - Resecentrum 12:30
Skövde Arenan 13:10
Tidaholm - Acklingakorset 13:30
Mullsjö -VIP 13:55

 

RESFAKTA 1-dag
Arena  Vallarnas friluftsteater
Ort        Falkenberg
 

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* Söndagmiddag komplett
* Premiärbiljett  18.oo
* Främre Parkett
 


 


Utskriven 2024-06-23