Gammaldags Julhelg i Rättvik vid Siljans strand 4-dag

Utflykt - Julotta och underhållning

23 december
Julhelgen firas i Dalarna med fin utsikt över Siljan och Rättvik. På vägen mot Rättvik stannar vi till för paus i Lindesberg med möjlighet att fika och sträcka på benen.

Efter ankomst till vårt julhotell står välkomstkaffe, glögg och pepparkakor uppdukat i Rättvikssalen.

Du hälsas välkommen i stora salen innan dagens tre-rätters middag serveras. Vi bekantar oss med varandra och kopplar av med traditionell uppesittarkväll med julpyssel och högläsning för den som önskar.

Julafton 24 dec
Under förmiddagen serveras förmiddagskaffe med hembakat, det blir tipspromenad och historieberättaren förtäljer oss ”Jultraditioner” från förr. Du kan också välj på att åka på en liten utflykt i Siljansbygden. När vi kommer åter står Stora Julbordet dukat med hemlagade läckerheter. Under eftermiddagen kopplar vi av med klassikern Kalle Anka och efterföljande trevlig musikunderhållning. Har du varit snäll kanske tomten kommer å´ så blir det historier och Quiz. Kvällsmåltid som sig bör med lutfisk, skinka och tomtegröt.

Juldagen 25 dec
Kaffet står tidigt dukat för den som önskar innan vi tar bussen till julottan i Leksands fina kyrka. Här bjuds på en riktig gammeldags julotta med både spelmanslag och sprakande stockbrasa. Väl åter i Rättvik smakar det säkert gott med en frukoststund innan du får en skön förmiddag på egen hand. För dig som är lite badsugen står hotelltes jacuzzi till förfogande. När vi är utvilade och börjar bli lite småhungriga står en läcker lunchbuffé uppdukad. Under dagen har vi tipspromenad i omgivningarna med efterföljande prisutdelning. Nu passar det bra med lite vila innan det bjuds lättsam eftermiddagsunderhållning.  Till middagens dessert spelas det upp musikunderhållning av Lilla VIkarbyns spelmanslag. Ikväll tror jag att du kommer att somna sött.

Annandag Jul 26 dec
Efter en sista julfrukost på hotellet lämnar vi Rättvik och Siljansbygden bakom oss. Till hemorten kommer vi efter ett lunchstopp fram på eftermiddagen.  Bakom oss har vi en avkopplande helg med nya vänner, gemyt och god mat från det lovordade köket där köksmästaren förtjänstfullt bjudit oss på sina hemlagade delikatesser.

 

Skriv ut ikon

Pris

Från 6995 kr / person

Resedatum

Avgått 2022-12-23

Antal dagar: 4

Påstigningsorter

Jönköping Jvg 06:29
Mullsjö Jvg 07:00
Tidaholm Acklingakorset 08:00
Skövde Resecentrum 08:30
Mariestad Resecentrum 09:05
Hova - Statoil 09:25
Finnerödja Hpl E20 09:35
Laxå Statoil/Ingo 09:50
Örebro Scandic/Statoil E20 10:25

RESFAKTA 4-dag
Hotell   Lerdalshöjden
Tider     14.30 ca ank Rättvik
                  09.15 avg Rättvik
 

Allt detta ingår i priset:
*  Bussresa
*  3 x Övernattningar
*  3 x Frukost
*  3 x Kaffe med hembakat
*  1 x Julbord
*  1 x Jullunch
*  2  x 3-rättersmiddag
*  1 x Kvällsmåltid
*  Utflykt
*  Julotta
*  Hotellets programutbud

dalahästar