Kroatien - Istrien Rovinj Flyg

När Kroatiska pärlan Rovinj på Istrien är som vackrast och den värsta hettan lagt sig
då njuter vi  våra härliga dagar på plats.

Istrienhalvön i norra Kroatien är ett gigantiskt skafferi fyllt av historia, goda viner, delikatesser. Olivolja av bästa klass och framförallt den vita tryffeln, en gudagåva för törstande smaklökar hittar du i Europas främsta tryffelregion – Istrien som blivit en ny matdestination för den som vill ha det lilla extra.
Dagarna varvas behagligt med utflykt och tid för avkoppling. Egna upptäcktsfärder som vår reseledare gärna tipsar om lockar också. Kanske lokalbussen till närbelägna Pula med sitt eget Coliseum, en båttur i vackra Limfjorden eller en dagstur till Venedig.

Dag 1
Ankomst till Venedig under förmiddagen varifrån bussen tar oss till den historiska pärlan Rovinj och vårt 4-stjärniga eleganta hotellboende vackert beläget på en egen ö strax utanför den romantiska hamnen varifrån vi tar oss den korta sträckan med hotellets snabbåt. Här möts du av utmärkt service, avkoppling, sköna pooler, spa, promenader och inte minst det kristallklara havet runt om oss lockar till fina simturer.

Bussresa till Kroatien med Kagans Buss!


Alla rum har balkong och luftkonditionering. Hotellet erbjuder en riklig frukost och till middagarna ingår dessutom både öl, vin och vatten varje dag.

Dag 2 – 8  

Dagarna varvas med trevliga utflykter som ingår i priset. Därtill tid för avkoppling och egna upptäcktsfärder som vår reseledare gärna tipsar om.

När vi kommit oss tillrätta och hunnit bekanta oss med vår fina lilla ö blir det stadsguidning i historiskt gamla och mycket vackra Rovinj. Den äldre delen av staden är byggd enligt romersk stadsplan, med stadens stolthet St Euphemiakyrkan på toppen som ståtligt blickar ut över staden och horisonten. Rovinj är en av Istriens charmigaste kuststäder med kullerstensklädda gator, trånga gränder och färgglada byggnader. Vid torget Trg Maršala Tita i hamnen ligger traditionella tavernor och hippa restauranger på rad. Längs gatorna Grisia och Carera ligger ateljéer och småbutiker runt den rofyllda bukten som är fylld med bruks och fritidsbåtar.

Under en intressant heldagsutflykt besöks bl a den högt belägna byn Motovun som tillhörde republiken Venedig från 1278 till 1849 och därefter Habsburgska riket. Vi upptäcker världens minsta stad Hum och fortsätter till en annorlunda bondgård, där vi deltar i tryffelsafari med pigga hundar som nosar upp svamparna som växer i jorden. Tryffel är en riktigt stor produkt här och man har planterat ekar i tusental för att få svamparna på riktigt gott humör. Kvalitén är på den absoluta toppen. Vi bjuds på  riktig läcker ”tryffellunch” med ost och vin!  Under eftermiddagen träffar vi en duktig vinbonde som låter oss prova trevliga och ortstypiska viner.

För dig som vill utforska närområdet föreslår vi en tur med lokalbussen till närbelägna medeltidsstaden Pula. Arvet från romartiden gör sig ständigt påmint längs de smala gatorna i centrala Pula. Den stora amfiteatern, en av världens bäst bevarade, dominerar stadsbilden och här finns också Triumfbågen och det välbevarade Augustustemplet, minnen från antikens Rom.

Slå dig ned på något av alla mysiga kaféer bland gränder och torg och tänk att de mäktiga byggnaderna fanns här för över 2000 år sedan så tanken svindlar lätt. En dagstur med båt till Venedig kan man också göra om andan faller på.

Dag 9
Efter en dryg vecka lämnar vi under förmiddagen vackra Rovinj för den här gången. Vårt flyg avgår under eftermiddagen med ankomst tillbaka på  Landvetter under kvällen. 

 

 

 

Denna resa är fullbokad
Skriv ut ikon

Pris

Från 11475 kr / person

Resedatum

2022-09-25 - 2022-10-03

Antal dagar: 9

Påstigningsorter

Skövde
Skara
Vara
GOT-Landvetter 06:20

 

RESFAKTA 8-dag
Hotell     Istra
Kat           4-stj
Flyg          KLM
Prel.tid  avg GOT 06.1o
                   

Allt detta ingår i priset:
*  Flyg tur & retur
*  Busstransfer enl. program
*  8 x Övernattning
*  8 x Frukostbuffé
*  1 x  Delikatesslunch
*  8 x Middag inkl. drycker
*  Stadsvandring
*  Heldagsutflykt
*  Vinprovning
*  Snabbåt (obegränsat)
*  Reseguide
*  Lokalguide
*  Entréer enl. program
*  Lokala skatter  

 


Med utsikt över omgivningarna


Lite smått och gott


Sköna fläktar från havet 


Här bjuds intressanta viner

Rovinjs hamn är vackert omsluten


Hotellets speedbåt på ingång


Världens "minsta stad" - Hum