Vinfestival Bad Dürkheim

I höst äter och dricker vi gott tillsammans då vår riktigt treliga resa går till vinfesten Dürkheimer Wurstmarkt som hålls i vinstaden Bad Dürkheim i Pfalz. Enligt tyskarna själva är detta världens största vinfest. Den bergiga regionen Pfalz är välkänd för sina kvalitetsviner och den tyska vinvägen som ringlar sig fram genom små vinbyar, ner till den franska gränsen och Alsace. Strax österut ligger Hessische Bergstrasse som är det minsta av landets tretton vindistrikt. Den historiska korsvirkesstaden med det passande namnet Weinheim ligger vid turistvägen och här bor vi under vinfestresan.

Dag 1
Vägen söderut går via Danmark genom Tyskland till Hannoverområdet för middag och övernattning

Dag 2 Ankomst till Weinheim
Vi kommer till Weinheim under tidig eftermiddag för incheckar på 4-stjärniga NH Hotel Weinheim. Hotellet har 190 rum och en smakfull restaurang med stor terrass. Marktplatz i Altstadt kantas av restauranger och uteserveringar. Den som har pigga ben kan promenera upp till Burgruine Windeck ovanför Altstadt och njuta av en storslagen utsikt.

Dag 3 Vinfest i Bad Dürkheim
Idag besöker vi vinmetropolen Bad Dürkheim och vinfesten Dürkheimer Wurstmark som pågår för fullt just när vi är här. På den centrala festplatsen serveras mat och vin från regionen och det finns flera festtält med musik (utan entréavgift). Ingenstans i Pfalz finner vi fler vingårdar, hela 30 stycken stoltserar staden med. Vi provar viner hos Weingut Fitz-Ritter och äter gemensam middag på Dürkheimer Fass, beläget jämte Fitz-Ritter och festplatsen.

Dag 4 Konst, vin & pittoreska städer längs Hessische Bergstrasse
Nästa dag bekantar vi oss med Hessische Bergstrasse. I Darmstadt startar vägen och här skall vi först uppleva Unescos världsarv Mathildenhöhe tillsammans med en lokalguide. Det är en konstpark med villor uppförda av kända arkitekter mellan 1899-1914 då området var en arkitekturkoloni.

Vi åker sedan söderöver genom städerna Eberstadt, Zwingenberg och Bensheim till den medeltida skönheten Heppenheim. När vi utforskat stadens små gränder och torg besöker vi Vinothek Bergsträsser Winzer för vinprovning och visning av vinkällaren. Blir det tid över kan vi stanna till i grannstaden Lorsch och se det urgamla klostret Lorsch med sin klosterpark.

Dag 5 Avresa från Weinheim
Vi lämnar vårt hotell i korsvirkesstaden Weinheim och reser norrut via Hamburg innan ankomst till vårt övernattningshotell för middag.

Dag 6
Innan vi kör ombord på färjan mot Danmark görs ett besök vid en gränsbutik. Under eftermiddagen är vi åter i Sverige. 

Denna resa är fullbokad
Skriv ut ikon

Pris

Från 7925 kr / person

Resedatum

2022-09-09 - 2022-09-14

Antal dagar: 6

Påstigningsorter

Lidköping 04:10
Skara - Resecentrum 04:30
Skövde Resecentrum 05:00
Tidaholm - Acklingakorset 05:20
Mullsjö -VIP 05:45
Jönköping M2/Cirkel K 06:15
Skillingaryd Syd Cirkel K 06:35
Värnamo-Bredasten Cirkel K 07:00
Ljungbystopp 07:35

 

RESFAKTA 6-dag
Hotell  NH Weinheim
Kat       4-stjärnor

Allt detta ingår i priset:
* Bussresa
* 5 x övernattning
* 5 x Frukost
* 4 x Middag
* 2 x Vinprovning
* Utflykter enl. program
* Entréer
* Guidningar
* Färjor
* Väg & stadsskatter
* Reseledare